• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Semmel knodel (knedlík)
Napište svůj komentář k receptu

Semmel knodel (knedlík)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Semmel knodel (knedlík)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks houska dva dny stará
    • 5
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks cibule menší
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Housky nakrojíme podél (ne jako na mazání), pak nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Pokapeme mlékem. Přidáme vejce, sůl a kdo používá tak může (Vegeta, Aromat nebo jiné práškové dochucovadlo).
2
Přidáme cibulku, kterou jsme si nakrájenou osmahli. Rukou promísíme a přidáme hrst nakrájené petržele. Necháme cca 15 min. odpočinout.
3
Potom uděláme koule jako menší tenisák. Pozor, těsto je celkem živé a proto doporučuju vařit na páře. Hrnec, pařáček na knedlíky a na to rozprostřeme utěrku a do toho posadíme knedlíky pouze v jedné vrstvě a musí mít trošku prostoru.
4
Vaříme 15-20 min.
5
Výhoda vaření na páře je, že minuty přes nejsou až tak problém. Poté knedlík rozkrojíme na polovinu a můžeme podávat. Má výraznější chuť, takže se hodí spíš ke špenátu, zelí nebo ke smetanovým omáčkám. Pokud byste měli pocit, že je těsto příliš řídké, tak jen dokrájejte jednu housku. Nepoužívat mouku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jonathan 007 | 9. 5. 2009 18:44

    Ä ještě jeden dovětek. Když děláte z deseti housek, už nedávat deset vajec, ale trošku méně . . . . cca 7-8

  • Jan Jonák | 9. 5. 2009 18:36

    Vyzkoušejte :-) Z kostek to není ono. Moc dobře se to nezpracovává jako těsto .

  • Květa - | 5. 5. 2009 14:20

    Je důležité, aby byly housky nakrájené na tenké plátky? Proč nemůžou být "klasicky" na kostičky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

73
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
58
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
56
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
47
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
43
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Semmel knodel (knedlík)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact