• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Semmel knodel (knedlík)
Napište svůj komentář k receptu

Semmel knodel (knedlík)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Semmel knodel (knedlík)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks houska dva dny stará
    • 5
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks cibule menší
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Housky nakrojíme podél (ne jako na mazání), pak nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Pokapeme mlékem. Přidáme vejce, sůl a kdo používá tak může (Vegeta, Aromat nebo jiné práškové dochucovadlo).
2
Přidáme cibulku, kterou jsme si nakrájenou osmahli. Rukou promísíme a přidáme hrst nakrájené petržele. Necháme cca 15 min. odpočinout.
3
Potom uděláme koule jako menší tenisák. Pozor, těsto je celkem živé a proto doporučuju vařit na páře. Hrnec, pařáček na knedlíky a na to rozprostřeme utěrku a do toho posadíme knedlíky pouze v jedné vrstvě a musí mít trošku prostoru.
4
Vaříme 15-20 min.
5
Výhoda vaření na páře je, že minuty přes nejsou až tak problém. Poté knedlík rozkrojíme na polovinu a můžeme podávat. Má výraznější chuť, takže se hodí spíš ke špenátu, zelí nebo ke smetanovým omáčkám. Pokud byste měli pocit, že je těsto příliš řídké, tak jen dokrájejte jednu housku. Nepoužívat mouku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jonathan 007 | 9. 5. 2009 18:44

    Ä ještě jeden dovětek. Když děláte z deseti housek, už nedávat deset vajec, ale trošku méně . . . . cca 7-8

  • Jan Jonák | 9. 5. 2009 18:36

    Vyzkoušejte :-) Z kostek to není ono. Moc dobře se to nezpracovává jako těsto .

  • Květa - | 5. 5. 2009 14:20

    Je důležité, aby byly housky nakrájené na tenké plátky? Proč nemůžou být "klasicky" na kostičky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

81
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
42
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

  • Recepty.cz
  • Semmel knodel (knedlík)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact