• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Semmel knodel (knedlík)
Napište svůj komentář k receptu

Semmel knodel (knedlík)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Semmel knodel (knedlík)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks houska dva dny stará
    • 5
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks cibule menší
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Housky nakrojíme podél (ne jako na mazání), pak nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Pokapeme mlékem. Přidáme vejce, sůl a kdo používá tak může (Vegeta, Aromat nebo jiné práškové dochucovadlo).
2
Přidáme cibulku, kterou jsme si nakrájenou osmahli. Rukou promísíme a přidáme hrst nakrájené petržele. Necháme cca 15 min. odpočinout.
3
Potom uděláme koule jako menší tenisák. Pozor, těsto je celkem živé a proto doporučuju vařit na páře. Hrnec, pařáček na knedlíky a na to rozprostřeme utěrku a do toho posadíme knedlíky pouze v jedné vrstvě a musí mít trošku prostoru.
4
Vaříme 15-20 min.
5
Výhoda vaření na páře je, že minuty přes nejsou až tak problém. Poté knedlík rozkrojíme na polovinu a můžeme podávat. Má výraznější chuť, takže se hodí spíš ke špenátu, zelí nebo ke smetanovým omáčkám. Pokud byste měli pocit, že je těsto příliš řídké, tak jen dokrájejte jednu housku. Nepoužívat mouku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jonathan 007 | 9. 5. 2009 18:44

    Ä ještě jeden dovětek. Když děláte z deseti housek, už nedávat deset vajec, ale trošku méně . . . . cca 7-8

  • Jan Jonák | 9. 5. 2009 18:36

    Vyzkoušejte :-) Z kostek to není ono. Moc dobře se to nezpracovává jako těsto .

  • Květa - | 5. 5. 2009 14:20

    Je důležité, aby byly housky nakrájené na tenké plátky? Proč nemůžou být "klasicky" na kostičky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Králík na medu

Králík na medu

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

207
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
63
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
58
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Semmel knodel (knedlík)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact