• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Napište svůj komentář k receptu

Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      ks brambory
    • 2
      ks pikantní klobása (Klidně i víc kdo chce)
    • 2
      ks paprika (Nejlépe červenou a zelenou nebo žlutou)
    • 3
      ks nakládané okurky Větší
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks jarní cibulka Nemusí být
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • paprika - sladká Červená
    • gulášové koření
    • majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a podlejeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme bujon, všechno koření kromě majoránky, přidáme prolisovaný česnek a vaříme do poloměkka. Pokud se voda vyvaří, znovu dolejeme, ale zase jen tak, aby byly brambory mírně ponořené (ne, aby nám plavaly).
2
Pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zelenou cibulku, na větší kostky nakrájené papriky, na kostky nakrájené okurky a ještě provaříme. Papriky musí být křupavé ne rozvařené. Zahušťovat se nemusí nic, brambory to zahustí samy. Když je vše akorát, ještě dochutíme, můžeme přidat i špetku vegety, vypneme a vmícháme lžičku v dlani rozetřené majoránky.
3
Podáváme s chlebem, moje rozmazlená sarančata si na to dají ještě kopeček zakysané smetany. Mělo by to mít tuhou konzistenci, takový lžícostoják :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Selský kapr v papilotě

Selský kapr v papilotě

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsí | 26. 11. 2007 09:17

    Petře..no já nevím, buřtguláš dělám trochu jinaka jen z buřtu a brambor. Ještě jsem zapomněla, že se nic nezkazí, když se tam přidá několik oloupaných rajčat..:-)

  • Jarka L. | 24. 11. 2007 16:15

    ... kdepak s chlebem - k bramborám je ho škoda. Móóc dobrý i když trochu zvláštní s tou kyselou okurkou. Ještě teď jsem lžícostojáku plná...Navrch dám ještě vždy něco čerstvého zeleného (bez vaření - i mraženou pažitku, petrželku či drobně sekaný pórek). Díky za nápad.

  • Petr Kazik | 23. 11. 2007 17:37

    nerika se tomu burtgulas?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Gulášové koření Hovězí vývar Jarní cibulka Kmín Majoránka Nakládané okurky Olej Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Pikantní klobása Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

49
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
34
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
32
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact