• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Selské halušky špenátové
Napište svůj komentář k receptu

Selské halušky špenátové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Selské halušky špenátové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Halušky
    • brambory na jemno nastrouhané
    • 1
      vejce
    • polohrubá mouka
    • špenát NE protlak
    • sůl
    • olej
  • Omáčka
    • omáčka sýrová - třeba od Apetita
  • K posypání
    • šunka
    • slanina
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Halušky: na jemno nastrouháme brambory, nesléváme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl a rozmražený špenát. Špenát stačí rozmrazit při pokojové teplotě. Nepoužíváme protlak, ale špenát, který je listový, mě se osvědčil od firmy Ardo, prodávají v Kauflandu a je porcovaný. Do jídla stačí asi tak půlka sáčku.
2
Zahustíme polohrubou moukou, aby se těsto dalo protlačit haluškovým cedníkem.
3
Zaváříme do vařící, osolené vody a po vyplavání na povrch vaříme cca 8 min., dáváme pozor na rozvaření. Po scezení promícháme s kapkou oleje, aby se halušky neslepily. V pánvi osmažíme slaninku a šunku do křupava. Hotovou sýrovou omáčku ohřejeme.
4
Servírujeme: halušky, na vrch opečená slaninka a šunka, polejeme sýrovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Selské sendviče

Selské sendviče

Selské brambory

Selské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bramberka | 24. 2. 2011 15:30

    Nemám cedník na halušky, tak jsem vykrajovala lžičkou, omáčku jsem si udělala svojí, dobré to bylo :-) :-)

  • Simča Sládková | 27. 6. 2009 15:29

    To je něco naprosto fantastického.... měli jsme dnes k obědu a olizovali jsme se až za ušima. Výborný, chutný a sytý oběd bez valkých finanačních nároků. Dávám za jedna, škoda, že nemohu hlasovat vícekrát :-). S.

  • Petra Plevová | 16. 10. 2007 10:44

    Děkuji za radu.Vyzkouším a pak dám vědět,jak jsem byla úspěšná.

  • ice | 15. 10. 2007 19:19

    pro Petru:zkuste asi tak 6 velkých brambor..do těsta můžete přidat i na zahustění Solamyl neboMaizenu..cca 1 pol.lžíci..než začnete zavářet celé množství těsta,zkuste na zkoušku zavařit jednu halušku,pokud se ve vodě rozvaří,přidejte mouku..snad se Vám povedou:)hodně úspěchů..

  • Petra Plevová | 15. 10. 2007 10:38

    Prosím,z jakého množství brambor to je? S haluškami nemám zkušenosti,jednou jsem je zkusila a těsto se mi ve vodě úplně rozvařilo.Poraďte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Omáčka Pažitka Polohrubá mouka Slanina Špenát Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
23
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
15
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Selská směs
Selská směs
Selská vejce
Selská vejce
Selské brambory
Selské brambory
Selské sendviče
Selské sendviče
Selský kapr v papilotě
Selský kapr v papilotě
Semifreddo s karamelovými sušenkami
Semifreddo s karamelovými sušenkami
  • Recepty.cz
  • Selské halušky špenátové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact