• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sekaná je klasikou české kuchyně a ze směsi mletého masa vepřového a hovězího je zkrátka nejlepší. Když ale navíc použijete jako základ maso z přeštického prasete, které je úžasně křehké a šťavnaté, vaše "sekačka" nebude mít chybu.

Sekaná: recept na takovou, co nikdy nepraskne

Suroviny

6 porce
    • 1200
      g mleté maso - vepřové
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 20
      g sůl
    • 2
      g pepř mletý
    • 2
      g oregáno
    • 2
      g kmín
    • 1
      ks cibule menší, nakrájená najemno
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 150
      g strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře promíchejte s vejci, najemno nakrájenou cibulí, nastrouhaným česnekem, strouhankou a 150 ml studené vody.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Připravenou směs zformujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm, přendejte na pekáč a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 60 minut dozlatova. Pro lahodnou glazuru můžete stejně jako Paul Day hotovou sekanou potřít navíc ještě kečupem a na 10 minut vrátit do trouby. Upečenou "sekačku" nakrájejte na plátky a na talíři doplňte dle chuti hořčicí, kečupem nebo nakládanými okurčičkami.

RADA: Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí sekaná s paprikou

Krůtí sekaná s paprikou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Oregáno Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Sekaná svíčková
Sekaná svíčková
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v županu II.
Sekaná v županu II.
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z rybího masa
Sekaná z rybího masa
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact