• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sekaná pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hovězí maso
    • 400
      g vepřové maso
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks žemle
    • mléko
    • sůl
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce tuk
    • strouhanka na zahuštění
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na tuku, s drobně nakrájenou cibulí, pepřem, majoránkou, rozšlehanými vejci a na kostičky nakrájenou slaninou.
2
Směs dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, uděláme šišku, potřeme ji bílkem a dáme do tukem vymaštěného pekáče a v troubě upečeme dozlatova.
3
Při pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby poléváme horkou vodou. Podáváme s brambory nebo s knedlíky a se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ztrata casu | 11. 7. 2015 11:11

    recept bez uvedenoi doby peceni a na kolik stupnu, je recept na hovno ... :-$

  • martin | 22. 10. 2014 07:11

    žemle s mlékem je v pohodě, do toho prátu je potřeba přidat studenou vodu, dobře vymíchat.Voda to dobře spojí a při pečení se odpařuje a sekaná je šťavnatá a měkká a nerozpadá se..Mouku nedávat!!! Sice to asi lépe drží, ale rozhodně bude zřetelně tužší..

  • INEZ40 | 24. 10. 2010 11:03

    Aby sekaná nerozpadala přidává se do ní trochu hladké mouky nebo Solamylu.

  • Jura S. | 15. 1. 2007 17:47

    Já dávám jen strouhanku bez žemle s mlíkem a nic se nerozpadá a zdá se mi chutnější

  • Jitka Malinová | 8. 3. 2006 15:32

    Pavle, příčin asi bude víc, maso musí být jemně mleté, né moc libové, musí se promíchávat rukou, aby se rozbila struktura vláken a tím se to promíchalo a drželo pospolu. A ve směsi nesmí být žádný vzduch.

  • Marta Hajkova | 8. 3. 2006 14:19

    Pavle, ja mam velkou rodinu a sekana je jedno z nasich neoblibenejsich jidel - delam ji z kila mleteho masa, prakticky stejne jako v tomto navodu, ale davam 4 vejce (spojuji maso) a aspon 3 housky v mlece namocene a pak vymackane. Zahustuji strouhankou nebo i moukou a nerozpada se - zkus!

  • Pavel K. | 28. 11. 2005 11:31

    Ať to dělám jakkoliv, vždy se mi to rozsejpá. Není to také gumové jako v krámu. Kde je chyba?V krámech to mají čtverhanné, asi to dělají řídké a pečou ve formě,ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Sekaná
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Majoránka Mléko Pepř mletý Slanina Strouhanka Sůl Tuk Vejce Vepřové maso Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Buřtový salát

Buřtový salát

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

42
Celerový krém
Celerový krém
31
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
28
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
27
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
25
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

Vítězka Zrádců Nicole odhalila: Zapálili jsme Křivoklát!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Sekaná pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact