• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Sekaná od Jindřišky
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná od Jindřišky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná od Jindřišky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 500
      g hovězí maso
    • 4
      ks cibule
    • 6
      česnek
    • 0,50
      ks pórek
    • 2
      vejce
    • 2
      houska
    • 250
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka (nejlépe čerstvá)
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme a cibuli oloupeme. Oboje nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. (Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější). Mezitím si nakrájíme starší housky na malé čtverečky, dáme do misky, zalijeme mlékem tak, aby byla celá houska ponořená, a necháme rozmočit. Namleté maso s cibulí přendáme do větší mísy, kam přidáme rozmočenou housku, na nudličky nakrájený pórek, rozdrcený česnek, vajíčka, sůl, pepř a majoránku. Vše řádně promícháme a rozdělíme na dvě poloviny. Předehřejeme si troubu na 200 °C a na pekáč si připravíme pečící papír. Na vál nebo na větší prkénko si nasypeme strouhanku a těsto v ní hněteme, až vytvoříme bochan, který dáme na připravený pekáč. Pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Pečeme zhruba 1 hodinu a 15 minut, záleží na velikosti bochanu. V průběhu pečení můžeme bochany otočit, aby se křupavá kůrka utvořila ze všech stran. Po dopečení vyndáme a necháme chvíli vystydnout, po té nakrájíme na tenké plátky a podáváme.
2
Náš tip: jako dietnější verzi můžeme použít třeba drůbeží nebo králičí maso.
3
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, chléb s hořčicí (za studena), zeleninová obloha.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná v županu II.

Sekaná v županu II.

Sekaná s houbami a špenátem

Sekaná s houbami a špenátem

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Tomčíková | 23. 1. 2007 12:21

    Dělám skoro stejnou sekanou,jen nedávám pórek. Strouhanku dávám jen na obalení "šišky", rohlíky rozmočené v mléce jsou místo strouhanky uvnitř směsi.Na stejné množství používám jen 1 žloutek,3 stroužky česneku,trochu vegety,asi 4 rohlíky ,někdy přidám trochu na kostičky nakrájené anglické,lžičku hořčice,po obalení ve strouhance potřu rozšlehaným bílkem a nakonec posypu shora celým kmínem.Šišky neobracím a peču asi 1,5 h přikryté druhým pekáčkem bez papíru na pečení(pekáč jen slabě vymastím olejem).Sekaná se určitě nerozteče.

  • Pastis Petite | 23. 1. 2007 10:21

    Je to maso ve strouhance jen obalené, nebo je strouhanka v celé směsi? A - nerozteče se ten bochan na pečícím papíře?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houska Hovězí maso Majoránka Mléko Pepř mletý Pórek Strouhanka Sůl Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Obložená vejce

Obložená vejce

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Doporučujeme

25 minut
Pita chléb s pestem z červené řepy

Pita chléb s pestem z červené řepy

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

62
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
47
Plněné langoše
Plněné langoše
40
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
39
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z…
39
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník

Zajímavé články

TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit…
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
AHA.cz Šafářová ukázala děti: Dva stydlíni!

Šafářová ukázala děti: Dva stydlíni!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Blesk pro ženy Barvou roku 2026 se stal překvapivý odstín: Symbolizuje klid, čistotu a nový začátek

Barvou roku 2026 se stal překvapivý odstín: Symbolizuje klid, čistotu a nový začátek

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Česko rozzářila Julia Robertsová: Pretty Woman v Praze!

Česko rozzářila Julia Robertsová: Pretty Woman v Praze!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

  • Recepty.cz
  • Sekaná od Jindřišky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact