• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sekaná od Jindřišky
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná od Jindřišky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná od Jindřišky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 500
      g hovězí maso
    • 4
      ks cibule
    • 6
      česnek
    • 0,50
      ks pórek
    • 2
      vejce
    • 2
      houska
    • 250
      ml mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka (nejlépe čerstvá)
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme a cibuli oloupeme. Oboje nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. (Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější). Mezitím si nakrájíme starší housky na malé čtverečky, dáme do misky, zalijeme mlékem tak, aby byla celá houska ponořená, a necháme rozmočit. Namleté maso s cibulí přendáme do větší mísy, kam přidáme rozmočenou housku, na nudličky nakrájený pórek, rozdrcený česnek, vajíčka, sůl, pepř a majoránku. Vše řádně promícháme a rozdělíme na dvě poloviny. Předehřejeme si troubu na 200 °C a na pekáč si připravíme pečící papír. Na vál nebo na větší prkénko si nasypeme strouhanku a těsto v ní hněteme, až vytvoříme bochan, který dáme na připravený pekáč. Pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Pečeme zhruba 1 hodinu a 15 minut, záleží na velikosti bochanu. V průběhu pečení můžeme bochany otočit, aby se křupavá kůrka utvořila ze všech stran. Po dopečení vyndáme a necháme chvíli vystydnout, po té nakrájíme na tenké plátky a podáváme.
2
Náš tip: jako dietnější verzi můžeme použít třeba drůbeží nebo králičí maso.
3
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, chléb s hořčicí (za studena), zeleninová obloha.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná v županu II.

Sekaná v županu II.

Sekaná s houbami a špenátem

Sekaná s houbami a špenátem

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Tomčíková | 23. 1. 2007 12:21

    Dělám skoro stejnou sekanou,jen nedávám pórek. Strouhanku dávám jen na obalení "šišky", rohlíky rozmočené v mléce jsou místo strouhanky uvnitř směsi.Na stejné množství používám jen 1 žloutek,3 stroužky česneku,trochu vegety,asi 4 rohlíky ,někdy přidám trochu na kostičky nakrájené anglické,lžičku hořčice,po obalení ve strouhance potřu rozšlehaným bílkem a nakonec posypu shora celým kmínem.Šišky neobracím a peču asi 1,5 h přikryté druhým pekáčkem bez papíru na pečení(pekáč jen slabě vymastím olejem).Sekaná se určitě nerozteče.

  • Pastis Petite | 23. 1. 2007 10:21

    Je to maso ve strouhance jen obalené, nebo je strouhanka v celé směsi? A - nerozteče se ten bochan na pečícím papíře?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houska Hovězí maso Majoránka Mléko Pepř mletý Pórek Strouhanka Sůl Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

61
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
50
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
48
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
41
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Sekaná od Jindřišky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact