• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sejkory
Napište svůj komentář k receptu

Sejkory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sejkory
Sejkory
Sejkory
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • brambory 3/4 kg
    • 4
      lžíce hladká mouka nebo strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek dle chuti,alespoň 3 stroužky
    • 1
      lžička majoránka
    • drcený kmín dle chuti(nemusí být)
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek, majoránku, kmín a řádně promícháme. Lžící nabíráme bramborovou směs, kterou opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Hromádky směsi neroztíráme do bramboráku (placky), ale necháme je v podobě noků!
2
Sejkory používáme jako přílohu k omáčkám, gulášům, ale i k polévkám. Výborné jsou také jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo česnekovým dipem (zakysanka, sůl, česnek). Do těstíčka lze přidat i slaninu, salám, nebo sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sejkory F.O.O.D.

Sejkory F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 29. 9. 2016 20:41

    Smažená jídla nesmím, ale stejnak jsem neodolala a zahřešila jsem si aspoň trochu.

  • Jitka | 11. 1. 2016 14:10

    Jsou výborné a k omáčce mi je škoda dělat. Stačí zakysanka s česnekem a bezva oběd je hotový.

  • +++ | 8. 1. 2016 15:04

    Přesně podle tohoto receptu je znám od babičky, která pocházela z KRKONOŠ. Jen je také dělala nasucho na kamnech, potírané rozpuštěným máslem. Jsou výborné, jen je třeba je pořádně zapít pivem, aby třeba žlučník nezlobil.

  • Vladěna | 15. 10. 2015 07:53

    Smažila jsem je ve friťáku, protože jsem stejně už potřebovala vyměnit olej. Byly osmažené jedna dvě bez práce a otáčení a byly naprosto senzační a křupavé :-* díky za nápad.

  • soptik | 5. 3. 2015 15:06

    Kontrolni otazka odkup pochazi vase prababicka?

  • recepty73
    recepty73 | 7. 2. 2014 08:59

    ...sejkory znám na několik způsobů a nebudu Vám tvrdit, že tohle jsou ty "pravé", protože jsem je nevymyslel ...někdo je peče na sucho, někdo potírá máslem, někdo zakape medem, někdo peče na plechu a pak natrhá, někdo je rovnou při smažení obloží sýrem, vejcem, uzeninou a všichni pro ně mají stejný název... ;-)

  • Madmax | 6. 2. 2014 10:09

    Naprosto souhlasím ! Jsem z Krkonoš. Tohle se podobá sejkorám asi tak jako Tomatová polévka vepřovému řízku. Nechápu lidi kteří mají tu odvahu psát kakové to HOVNA! Než něco napíšu tak si o tom alespoň něco přečtu. :'(

  • tereza | 13. 12. 2012 12:52

    prosím vás na kolik je to porcí? :-)

  • Tomáš Valtera | 19. 6. 2012 18:10

    Absolutně tohle nic nemá společného se sejkorama!!!!

  • horal | 30. 3. 2012 12:45

    :-(, přesně tak, narodil jsem se ve Vrchlabí. V životě jsem neviděl sejkoru jako nok, vždycky placatý, a to znám špičatý zelí! Každopádně chuť je stejná, skvělá!

  • Julie | 23. 1. 2012 13:47

    I jako hlavní chod byly suprovní, jen jsem přidala trochu víc mouky. :-P

  • johanka | 20. 7. 2011 14:52

    vyborne!!!

  • Helena Povolná | 29. 5. 2011 19:52

    Moc dobré, navrch pěkně křupavé, uvnitř měkounké, chutnaly báječně :-) .

  • Skalička | 8. 4. 2011 13:30

    Výborné, bramboráky už nedělám!

  • An | 2. 4. 2011 13:50

    Pocházim z Krkonoš a Sejkory jsou název pro tradiční Krkonošské jídlo, které opravdu nevypadá jako nok, ale jako placka:)

  • recepty73
    recepty73 | 22. 2. 2011 10:15

    ...jak jinak,zase anonym :-| !Říkejte si tomu jak chcete,já to znám jako ,,SEJKORY,, od babičky,která to má po své mamince... .

  • Merula | 15. 2. 2011 12:44

    Nevím, proč tomihle jídlu říkáte sejkpory. Sejkory jsou krkonošské jídlo, těsto ze syrových brambor se roztírá nasucho na plotně, upeče se na jedné straně, pak se špachtlí otočí a upeče se na druhé straně. Omastí se rozpuštěným máslem s trochou soli , stočí do ruličky a pojídá se. K tomu se pije kysané mléko nebo podmáslí, ale k zahození není ani pivo. Tohle je asi dobré, ale jsou to spíš smažené noky, sejkory v žádném případě! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Hladká mouka Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

428
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
352
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
216
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
90
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
79
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z chytrého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedínský guláš z pomalého hrnce
Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem
Segedinský salát a toast s bylinkovým…
Sejkory F.O.O.D.
Sejkory F.O.O.D.
Sekaná a brambory v páře
Sekaná a brambory v páře
Sekaná jako roštěná
Sekaná jako roštěná
  • Recepty.cz
  • Sejkory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact