• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sedmikráskový med
Napište svůj komentář k receptu

Sedmikráskový med

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 54
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sedmikráskový med
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l voda
    • 1
      ks citron
    • 750
      g cukr krupice
    • 500
      ks sedmikráskové květy
    • sklenice zavařovací

Postup přípravy receptu

1
Květy propláchneme ve studené vodě. Zalijeme je vařící vodou a nakrájíme k nim citron na kolečka, ale bez pecek. Do druhého dne, necháme vylouhovat. Druhý den přez tuhé plátno přecedíme do hrnce vodu - šťávu a přidáme cukr. Několik hodin pomalu a pozvolna vaříme, až do zhoustnutí. Nakonec dáme do sklenic a uzavřeme.
2
Je výborný na potíže s průdušky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 29. 3. 2017 21:41

    Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)

  • Jitka | 29. 3. 2017 21:41

    Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)

  • Jarka | 16. 5. 2015 22:04

    Vynikajici medik. Krasne tmavy, vonavy a skvele chutna :-)

  • Martina | 23. 4. 2015 06:57

    Med je moc dobrý, krásně ztuhl, vařila jsem ho cca. hodinu:-)

  • Renata | 1. 6. 2014 21:32

    Mně med ztuhl krásně a bylo ho hodně a byl opravdu výborný. Nevařila jsem ho "několik hodin", jak se píše v receptu, ale cca 2,5 hodiny..už si nepamatuji přesně. Až vám bude připadat, že zhoustnul, tak prostě vypněte sporák a uvidíte, že med zchladne a krásně vám ztuhne. Také by problém s tuhnutím mohl mít příčinu v nedostatečném louhování. Já to nechala 48 hodin...

  • Katerina | 22. 4. 2014 20:14

    Zdravim, prosim o radu, med mi neztuhl, nevim co delam spatne. Jestli jsem ho mela varit dele, ale to mi prijde ze bych z medu pak mela jen jednu " presnidavku" diky za radu. Jinak chutove je vyborny.

  • s.si. | 6. 4. 2014 14:31

    dobrý den ... mě vubec medík nezhoustnul ,můžete poradit co stím ? znova svařit ? nebo se to už nedá zachránit ? díky za odpověd Simča

  • Lily9 | 27. 2. 2014 14:38

    Výborný medík. Já akorát místo jednoho celého citrónu dávám 1/2 citrónu a 1/2 pomeranče pro lepší chuť. Sedmikráskový med je skvělý na průdušky. :-)

  • petra | 29. 4. 2012 13:34

    jak dlouho trvá výroba? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Sedmikráskové květy Sklenice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

198
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
42
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá dýňová směs…
42
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím…
40
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený…
36
Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki
Paprikové (nejen)…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Sedmikráskový med
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact