• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sedlácký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Sedlácký guláš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 116
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cibule - pokrájená na kostičky
    • sůl a pepř dle chuti
    • 4
      stroužek česnek
    • hladká mouka na zahuštění
    • 500
      g hovězí maso - kližka, zadní, přední
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 300
      g uzená slanina - anglická, vahalova, pastýřská- dle chuti
    • 2
      lžíce olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
K masu nasypeme plátky česneku, zázvor, sůl a pepř, promícháme, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Když je maso měkké omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství vody, necháme provařit, dochutíme solí, pepřem.

RADA: Tipy na další skvělé recepty z hovězího

3
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží, těstovinami. Guláš můžeme dozdobit plátky cibule.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Čechová | 22. 3. 2017 12:29

    Děkuji za recept,podle kterého jsem dnes vařila.Byl to výborný oběd.

  • Ája Přestková | 4. 10. 2016 19:15

    Guláš byl prima.Přítel řikal,že ho mám lepší než mamka.

  • Radka | 1. 5. 2016 09:37

    Byl skvělý <:-)

  • Bechyňská | 10. 3. 2016 07:32

    Děkuji za recept. Guláš byl vynikající a můžu ho jen a jen doporučit.

  • Lenka | 10. 10. 2015 23:35

    Super guláš :) dík

  • Nina Nováková | 28. 4. 2015 09:22

    Byl vynikající :-*

  • Iva | 12. 1. 2015 07:20

    Byla výborný, dobrá změna.

  • Vanda | 9. 10. 2014 13:01

    Byl to můj nejlepší guláš co jsem uvařila, děkuji :-)

  • Vysoudilová | 28. 2. 2014 21:45

    Děkuji za výborný guláš, respektive návod jak ho připravit.

  • Šárka | 24. 1. 2014 08:51

    Jsme normální čtyřčlenná rodina, jíme klasicky velké porce, ale včera to byl u nás boj. Každý chtěl přidat a já se málem ani nenajedla. Mimořádně výborný guláš, děkuji za recept.

  • David | 4. 8. 2013 19:55

    Byl bezvadný, dělal jsem ho ráno a teď dojel poslední lžíce, je asi nejlepší co jsem doteď vařill.

  • Alice Živcová | 16. 4. 2013 17:45

    Já vždycky zahustím všechny omáčky i guláše hotovou jíškou,protože se záklechtkou mám špatné zkušenosti a udělají se mi pucky ikyž míchám :-( .I tak byl guláš skvělý a vysloužila jsem si velkou pochvalu :-)) .

  • R.Mikulášová | 31. 12. 2012 15:23

    Přidávám pochvalu,byl fakt výborný!

  • M.Kopečná | 9. 11. 2012 20:53

    Excelentní guláš, děkuji autorovi za celou svou nenasytnou komunitu :))))

  • Sarah307 | 24. 9. 2012 13:18

    Cibulka se musí nechat zhnědnout, ale ne připálit. :-)

  • Petra Brodská | 23. 7. 2012 14:16

    Guláš byl naprosto perfektní a moji chlapy se nadlábli skoro k prasknutí ;-) :-D .

  • Gef | 11. 7. 2012 14:30

    Guláš je vynikající!!! Ještě mohu doporučit tento recept - gulasrecept.eu :-)

  • Týna | 19. 4. 2012 13:01

    Byl to uplně jinačí guláš než na který jsme zvylí a chutnal všem.

  • Vernerová Jaroslava | 17. 1. 2012 08:10

    Manžel je vyloženě gulášový typ a taky hodně zmlsaný.Jemu i mě guláš chutnal velmi.Dojídal ho ráno s chlebem a prý byl ještě lepší,tak to určitě je.

  • Jaruška | 27. 11. 2011 13:32

    Gulášek je fenomenální a já děkuji za celou rodinu za super recept, brzy zopakuji :) .

  • mamina | 16. 11. 2011 11:03

    děkuji za recept na výborný guláš, teď už jen aby se mi povedly knedlíky ;-)

  • Tereza | 18. 10. 2011 09:25

    Gulášek jsem konečně udělala, chyslala jsem se na něj už dlouho a nezklamal. Vynikající recept.

  • Burák | 25. 9. 2011 20:03

    Veeeelká spokojenost :-)

  • jarek | 22. 9. 2011 16:44

    ten byl moc dobry :-) :-P

  • AMAZING | 21. 9. 2011 08:41

    TEN BYL! :-*

  • Míra | 19. 9. 2011 21:59

    Chci se zeptat, čím ten guláš dostane takovou hnědou barvičk?? Děkuji

  • Míra | 19. 9. 2011 21:59

    Chci se zeptat, čím ten guláš dostane takovou hnědou barvičk?? Děkuji

  • Janaso | 17. 9. 2011 10:35

    Báječné!

  • Hanka | 16. 9. 2011 14:59

    Určitě v nejbližší době zopakuji pro tchána, to je vyloženě gulášový typ, nám moc chutnal s houskovým knedlíkem. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 19. 8. 2011 11:02

    ...tak jí vynechte a neřeďte guláš velkým množstvím vody, udělejte spíš sos a určitě budete spokojený ;-) ...

  • Martina | 18. 8. 2011 19:31

    Jirko1948, tak mouku nedávejte, guláš bude určitě výborný i bez ní. Můžete zahustit i strouhaným chlebem nebo škrobem.

  • Jirka1948 | 18. 8. 2011 18:19

    Ještě kdyby tam nemusela být ta mouka. Tlustý cukrovkář to nemá lehké.

  • Renda | 26. 7. 2011 21:17

    Rodince jsem udělala radost, všem chutnal ! ;-)

  • karkulka.a | 1. 7. 2011 15:57

    povedl se, chutnal....ještě jsem přidala vařené vajíčko :)

  • ruza | 23. 6. 2011 10:07

    <3 vynikajici

  • Mirka | 18. 6. 2011 12:39

    U nás měl taky úspěch :-* ! Děkuji za inspiraci.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 5. 2011 11:33

    ...to mě taky ještě nenapadlo :-\ :-[ ...

  • recepty73
    recepty73 | 29. 5. 2011 11:32

    ...jsem rád, že Vám chutná...

  • Kolesovi | 22. 5. 2011 18:31

    Výborný nedělní gulášek na jedničku třikrát podtrženou <:-) :-)) .

  • Martina Hlavová | 15. 5. 2011 20:21

    Gulášek byl vynikajicí, děkuji za výborný recept, stojí za vyzkoušení. Martina

  • nnln | 15. 5. 2011 11:38

    tak guláš nakonec nebyl, babička chtěla segedin, ale ten zázvor jsem tam dala taky a fakt byl výborný. lehce pikantní, abych ho teď nedávala do každého guláše:)

  • Aliska.K | 10. 5. 2011 19:18

    Výborné a chutné

  • nnln | 5. 5. 2011 09:19

    zázvor do guláše by mě asi nenapadl.. ale proč ne:) zbytečný kousek zázvoru se válí v ledničce, tak že by sobotní oběd? :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Olej Sůl Uzená slanina Zázvor - mletý

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Caprese

Caprese

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

508
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
87
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
53
Nanukové Řezy podle babičky Marušky
Nanukové Řezy podle…
27
Kozí (beraní) rohy - sterilované
Kozí (beraní) rohy -…
18
Moučník s broskvemi a pudinkem
Moučník s broskvemi a…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké kroupy
Sedlácké kroupy
Sedlácký bramborový salát
Sedlácký bramborový salát
Sedlácký salát
Sedlácký salát
Sedmikráskový med s pomerančem
Sedmikráskový med s pomerančem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
  • Recepty.cz
  • Sedlácký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact