• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Schované žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Schované žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Schované žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 300
      g sýr niva
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      ks rohlík
    • čerstvé žampiony
    • 1
      sklenice bílé víno nebo mléko, možná i pivo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nakrájíme rohlík, zalijeme vínem, necháme nasáknout a rozmělníme vidličkou. Žampionům vylomíme nožičky a klobouky oloupeme.
2
K rohlíku do mísy dáme mleté maso, jemně nastrouhanou nivu a nožičky žampionů, vajíčko, sůl a pepř. Solíme opatrně, niva bývá hodně slaná, já zkouším chuť mletého masa tak, že kuličku velikosti vlašského ořechu vložím v mističce na 40 vteřin do mikrovlny a ochutnávám. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
3
Z masové směsi tvoříme placičky, na ně položíme žampionové kloboučky a vytvoříme koule.
4
Zlehka je obalíme v hladké mouce a vkládáme do pekáčku vymazaného máslem.
5
Pokud nám žampiony zbyly, nakrájíme je na plátky a přidáme do pekáče ke koulím. Pečeme v hodně vyhřáté troubě asi půl hodiny, podle potřeby obracíme a podléváme, maso pustí dost šťávy.
6
Kdo má rád, může výpek zahustit třeba instantní jíškou nebo nechat jen tak.
7
Jako příloha se hodí brambory, těstoviny nebo rýže, před podáváním koule rozpůlíme, na řezu vypadá moc pěkně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Schované srdce

Schované srdce

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Omeleta se žampiony a špenátem

Omeleta se žampiony a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mychal30 | 28. 1. 2013 10:40

    Dělal jsem variantu s vínem. Dodá masu neobvyklou chuť. Někomu může trochu vadit. Mně ze začátku překvapila, ale velice rychle jsem si zvykl. Příště vyzkouším bez vína. Určitě budu opakovat. Velmi chutné a celkem jednoduché jídlo.

  • Verča | 15. 2. 2008 10:39

    Vyzkoušela jsem variantu s vínem a masové kuličky s ukrytými žampiony byly naprosto úžasné!!! Podávala jsem je s bramborem a nemělo to žádnou chybu.Výpek byl krásně silný a velice chutný, takže přítel nepotřeboval ani tatarku =o)Doporučuji vyzkoušet - určitě s ním budete mít velký úspěch... jako já

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Čerstvé žampiony Mleté maso Pepř mletý Rohlík Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový dort

Cuketový dort

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

116
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
112
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
84
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
50
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a…
34
Zázvorové špaldové sušenky
Zázvorové špaldové…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
Schované srdce
Schované srdce
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Sicilská směs
Sicilská směs
  • Recepty.cz
  • Schované žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact