• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šašlikové špízy
Napište svůj komentář k receptu

Šašlikové špízy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šašlikové špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová krkovice
    • ocet
    • voda
    • cibule
    • slanina

Postup přípravy receptu

1
Krkovici nakrájíme na kostky velikosti ořechu a dáme do hrnce, přidáme na jemno nasekanou cibuli a ocet s vodou v poměru 1:1 a zalijeme tak asi do půlky hrnce. Potom ručně promícháme a necháme v lednici přes noc uležet. Potom vezmeme špízové jehly a nandáváme na ně maso, na větší kusy nakrájenou cibuli, špek (slaninu), jak kdo má rád. Potom dáme vše na pekáč a pečeme na 180 °C, dokud maso nezměkne.
2
Pozor špízy neotáčet a děláme to celé nejlépe na sádle !
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špízy (ražničí) se zelím

Špízy (ražničí) se zelím

Výborné špízy

Výborné špízy

Maxi špízy z trouby

Maxi špízy z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomato | 28. 2. 2012 00:32

    Šašlik je to proto, že je ze skopového s určitým druhem koření dělaný na určitém druhu dřeva. Je jedno, co říkáte doma. Je taky možné že když doma řeknete rajská, tak neuděláte guláš. Šašlik a špíz, není to samé. Pletete si dojmy s pojmy.

  • taranka | 29. 10. 2010 13:12

    pozor na ten ocet,maso po něm tuhne :-)

  • Zita Matejkova | 16. 10. 2007 23:58

    Šašlik je ze skopového masa.

  • Jitka Malinová | 16. 10. 2007 13:32

    Šašlík - název pro přípravu masa = napichané maso na špíz, zejména skopové ( rusové to hodně používají ). Já používám název šašlík pro tuto přípravu masa ( naložené do octa a grilované na ohni ) a pokud doma řeknu, že bude "špíz" pak to znamená, že bude třeba z kuřete, nebo salámu. Špíz = napichovátko.

  • Tereza J. | 16. 10. 2007 10:37

    Daniellka, pýtam sa preto, lebo v slovenčine je to to isté, a ten názov je potom akýsi zvláštny ( šašlíkové šašlíky či špízové špízy ? ).

  • Daniella O. | 15. 10. 2007 21:31

    Terezko,myslim si,ze saslik a spiz je uplne to same,akorad v cechach se pouziva vice spiz a na morave saslik,ale vysledek je stejny. Mozna,ze by se to dalo prelozit jako moravsky spiz. Recept me zaujal,ale mam dotaz na autora. Prosim pomer octa a vody 1:1 je spravny? Nebude to moc kysele?

  • Tereza J. | 15. 10. 2007 18:53

    Prosím o vysvetlenie, v češtine je rozdiel medzi šašlikom a špízom ?

  • Hela - | 15. 10. 2007 09:45

    Myslí se octem klasický kvasný lihový 8% ocet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Ocet Slanina Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Okurková polévka

Okurková polévka

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Karamelový krém

Karamelový krém

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

195
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
105
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
52
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
52
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
48
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok …

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Šašlikové špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact