• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šašlikové špízy
Napište svůj komentář k receptu

Šašlikové špízy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šašlikové špízy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová krkovice
    • ocet
    • voda
    • cibule
    • slanina

Postup přípravy receptu

1
Krkovici nakrájíme na kostky velikosti ořechu a dáme do hrnce, přidáme na jemno nasekanou cibuli a ocet s vodou v poměru 1:1 a zalijeme tak asi do půlky hrnce. Potom ručně promícháme a necháme v lednici přes noc uležet. Potom vezmeme špízové jehly a nandáváme na ně maso, na větší kusy nakrájenou cibuli, špek (slaninu), jak kdo má rád. Potom dáme vše na pekáč a pečeme na 180 °C, dokud maso nezměkne.
2
Pozor špízy neotáčet a děláme to celé nejlépe na sádle !
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špízy (ražničí) se zelím

Špízy (ražničí) se zelím

Výborné špízy

Výborné špízy

Maxi špízy z trouby

Maxi špízy z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomato | 28. 2. 2012 00:32

    Šašlik je to proto, že je ze skopového s určitým druhem koření dělaný na určitém druhu dřeva. Je jedno, co říkáte doma. Je taky možné že když doma řeknete rajská, tak neuděláte guláš. Šašlik a špíz, není to samé. Pletete si dojmy s pojmy.

  • taranka | 29. 10. 2010 13:12

    pozor na ten ocet,maso po něm tuhne :-)

  • Zita Matejkova | 16. 10. 2007 23:58

    Šašlik je ze skopového masa.

  • Jitka Malinová | 16. 10. 2007 13:32

    Šašlík - název pro přípravu masa = napichané maso na špíz, zejména skopové ( rusové to hodně používají ). Já používám název šašlík pro tuto přípravu masa ( naložené do octa a grilované na ohni ) a pokud doma řeknu, že bude "špíz" pak to znamená, že bude třeba z kuřete, nebo salámu. Špíz = napichovátko.

  • Tereza J. | 16. 10. 2007 10:37

    Daniellka, pýtam sa preto, lebo v slovenčine je to to isté, a ten názov je potom akýsi zvláštny ( šašlíkové šašlíky či špízové špízy ? ).

  • Daniella O. | 15. 10. 2007 21:31

    Terezko,myslim si,ze saslik a spiz je uplne to same,akorad v cechach se pouziva vice spiz a na morave saslik,ale vysledek je stejny. Mozna,ze by se to dalo prelozit jako moravsky spiz. Recept me zaujal,ale mam dotaz na autora. Prosim pomer octa a vody 1:1 je spravny? Nebude to moc kysele?

  • Tereza J. | 15. 10. 2007 18:53

    Prosím o vysvetlenie, v češtine je rozdiel medzi šašlikom a špízom ?

  • Hela - | 15. 10. 2007 09:45

    Myslí se octem klasický kvasný lihový 8% ocet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Ocet Slanina Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

163
Francouzský dresing
Francouzský dresing
77
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
51
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…
49
Celerový krém
Celerový krém
48
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Šašlikové špízy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact