• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sarma
Napište svůj komentář k receptu

Sarma

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sarma
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • 500
      g kysané zelí
    • 700
      g mleté maso
    • rýže
    • sůl
    • mletá paprika
    • bobkový list
    • hladká mouka
    • tuk
    • vejce
    • 2
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

1
Masovou směsí (mleté maso, polouvařená rýže, vejce, paprika, sůl) naplníme spařené zelné listy. Zbytek hlávky nakrájíme do vysokého hrnce, přidáme vrstvu kyselého zelí.
2
Poklademe zelné závitky a vše zalijeme studenou vodou. Začneme vařit, osolíme, přidáme rajčata, sůl, bobkový list. Vaříme asi 90 minut, před dovařením dochutíme octem a solí. Nakonec zaliijeme paprikovou jíškou a provaříme. Možno provařit z feferony.
3
Podáváme s chlebem, případně přelijeme kysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sarma od Muki

Sarma od Muki

Balkánská sarma

Balkánská sarma

Lenivá bulharská sarma

Lenivá bulharská sarma

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HL | 16. 12. 2013 04:46

    tento recept znam moc dobre, mam ho od me babicky, ktera stravila pul zivota v Jugoslavii, akorat zakladem je, ze ta hlavička zeĺi ma byt kysana spolecne ze zelnaku s kysanym zelim a do masa se nedava paprika ani vejce , takze priprava na toto jidlo u nas zacina pravidelne uz napodzim pri nakladani zeli. Je to naprosto luxusni a u nas v rodine tradicni jidlo

  • Klára Keselyova | 8. 2. 2008 20:23

    Tak ako píše Terezka, aj u nás je to plnená kapusta, alebo Takarky.Ale meso je pol.-čerstvé a pol-údené.Rajčiny ani zásmažku nedávam, ale do mesa dám viac ryže, cesnak a nakoniec smotanu, ale najčastejšie, až na tanieri, lebo keď robím tento recept,je to na viac dní, alebo aj do mrazničky.

  • Tereza J. | 8. 2. 2008 18:56

    U nás je to obyčajná plnená kapusta, ale na názve skutočne nezáleží :))) Je to dobré.

  • Helena | 8. 2. 2008 17:17

    Také se to,anonyme,jmenuje Golubce,ale to je přece jedno.Výborný receptík

  • Anonym | 8. 2. 2008 14:59

    TENTO RECEPT JE STARÝ A JMENUJE SE HOLUBCE

  • Eva Pecháčková | 18. 8. 2006 12:20

    Recept mám vyzkoušený bez kyselého zelí, bylo to až neskutečně dobré, i když to není žádná "exotika"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Hladká mouka Kysané zelí Mletá paprika Mleté maso Rajčata Rýže Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Dalamánky

Dalamánky

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

259
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
206
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
174
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
31
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
19
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Sarma
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact