• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sarma
Napište svůj komentář k receptu

Sarma

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sarma
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • 500
      g kysané zelí
    • 700
      g mleté maso
    • rýže
    • sůl
    • mletá paprika
    • bobkový list
    • hladká mouka
    • tuk
    • vejce
    • 2
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

1
Masovou směsí (mleté maso, polouvařená rýže, vejce, paprika, sůl) naplníme spařené zelné listy. Zbytek hlávky nakrájíme do vysokého hrnce, přidáme vrstvu kyselého zelí.
2
Poklademe zelné závitky a vše zalijeme studenou vodou. Začneme vařit, osolíme, přidáme rajčata, sůl, bobkový list. Vaříme asi 90 minut, před dovařením dochutíme octem a solí. Nakonec zaliijeme paprikovou jíškou a provaříme. Možno provařit z feferony.
3
Podáváme s chlebem, případně přelijeme kysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sarma od Muki

Sarma od Muki

Balkánská sarma

Balkánská sarma

Lenivá bulharská sarma

Lenivá bulharská sarma

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HL | 16. 12. 2013 04:46

    tento recept znam moc dobre, mam ho od me babicky, ktera stravila pul zivota v Jugoslavii, akorat zakladem je, ze ta hlavička zeĺi ma byt kysana spolecne ze zelnaku s kysanym zelim a do masa se nedava paprika ani vejce , takze priprava na toto jidlo u nas zacina pravidelne uz napodzim pri nakladani zeli. Je to naprosto luxusni a u nas v rodine tradicni jidlo

  • Klára Keselyova | 8. 2. 2008 20:23

    Tak ako píše Terezka, aj u nás je to plnená kapusta, alebo Takarky.Ale meso je pol.-čerstvé a pol-údené.Rajčiny ani zásmažku nedávam, ale do mesa dám viac ryže, cesnak a nakoniec smotanu, ale najčastejšie, až na tanieri, lebo keď robím tento recept,je to na viac dní, alebo aj do mrazničky.

  • Tereza J. | 8. 2. 2008 18:56

    U nás je to obyčajná plnená kapusta, ale na názve skutočne nezáleží :))) Je to dobré.

  • Helena | 8. 2. 2008 17:17

    Také se to,anonyme,jmenuje Golubce,ale to je přece jedno.Výborný receptík

  • Anonym | 8. 2. 2008 14:59

    TENTO RECEPT JE STARÝ A JMENUJE SE HOLUBCE

  • Eva Pecháčková | 18. 8. 2006 12:20

    Recept mám vyzkoušený bez kyselého zelí, bylo to až neskutečně dobré, i když to není žádná "exotika"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Hladká mouka Kysané zelí Mletá paprika Mleté maso Rajčata Rýže Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Nivové placičky

Nivové placičky

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

České kuře pečené

České kuře pečené

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

281
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
184
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
85
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se…
74
Pastéis de nata
Pastéis de nata
60
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

Farářka ze StarDance Kopecká: Léčí zraněnou partnerku!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Sarma
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact