• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sarma
Napište svůj komentář k receptu

Sarma

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sarma
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • 500
      g kysané zelí
    • 700
      g mleté maso
    • rýže
    • sůl
    • mletá paprika
    • bobkový list
    • hladká mouka
    • tuk
    • vejce
    • 2
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

1
Masovou směsí (mleté maso, polouvařená rýže, vejce, paprika, sůl) naplníme spařené zelné listy. Zbytek hlávky nakrájíme do vysokého hrnce, přidáme vrstvu kyselého zelí.
2
Poklademe zelné závitky a vše zalijeme studenou vodou. Začneme vařit, osolíme, přidáme rajčata, sůl, bobkový list. Vaříme asi 90 minut, před dovařením dochutíme octem a solí. Nakonec zaliijeme paprikovou jíškou a provaříme. Možno provařit z feferony.
3
Podáváme s chlebem, případně přelijeme kysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sarma od Muki

Sarma od Muki

Balkánská sarma

Balkánská sarma

Lenivá bulharská sarma

Lenivá bulharská sarma

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HL | 16. 12. 2013 04:46

    tento recept znam moc dobre, mam ho od me babicky, ktera stravila pul zivota v Jugoslavii, akorat zakladem je, ze ta hlavička zeĺi ma byt kysana spolecne ze zelnaku s kysanym zelim a do masa se nedava paprika ani vejce , takze priprava na toto jidlo u nas zacina pravidelne uz napodzim pri nakladani zeli. Je to naprosto luxusni a u nas v rodine tradicni jidlo

  • Klára Keselyova | 8. 2. 2008 20:23

    Tak ako píše Terezka, aj u nás je to plnená kapusta, alebo Takarky.Ale meso je pol.-čerstvé a pol-údené.Rajčiny ani zásmažku nedávam, ale do mesa dám viac ryže, cesnak a nakoniec smotanu, ale najčastejšie, až na tanieri, lebo keď robím tento recept,je to na viac dní, alebo aj do mrazničky.

  • Tereza J. | 8. 2. 2008 18:56

    U nás je to obyčajná plnená kapusta, ale na názve skutočne nezáleží :))) Je to dobré.

  • Helena | 8. 2. 2008 17:17

    Také se to,anonyme,jmenuje Golubce,ale to je přece jedno.Výborný receptík

  • Anonym | 8. 2. 2008 14:59

    TENTO RECEPT JE STARÝ A JMENUJE SE HOLUBCE

  • Eva Pecháčková | 18. 8. 2006 12:20

    Recept mám vyzkoušený bez kyselého zelí, bylo to až neskutečně dobré, i když to není žádná "exotika"

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Hladká mouka Kysané zelí Mletá paprika Mleté maso Rajčata Rýže Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

27
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
21
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
18
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Pestrý život Jiřího Krampola (†87): Čtyři manželství a čtyři (ne)vlastní synové! Proč jeho „krev“ nemá jeho příjmení?

Pestrý život Jiřího Krampola (†87): Čtyři manželství a čtyři (ne)vlastní synové! Proč jeho „krev“ nemá jeho příjmení?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

  • Recepty.cz
  • Sarma
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact