• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šarlota s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Šarlota s pudinkem

autor: Severka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlota s pudinkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotová roláda
    • 5
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • sůl
    • 40
      g škrob
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 250
      g marmeláda
    • 80
      g cukr krystal na úterku
  • Náplň
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      l mléko
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme tři lžíce chladné vody, cukr a sůl. Našleháme je do pevné pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a promícháme ho se žloutkovou pěnou. Smísíme škrob s moukou a postupně zašleháme do vaječné hmoty. Na plech rozetřeme těsto. Pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut. Na vál rozložíme čistou utěrku, posypeme ji krystalovým cukrem (to proto, aby se upečený korpus nepřilepil) a překlopíme na ni upečené těsto. Opatrně sejmeme pečicí papír, korpus ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky zarolujeme. Necháme vychladnout.
2
Ze dvou sáčků vanilkového prášku uvaříme pudink. Roládu nakrájíme na plátky a částí vyložíme kulatou mísu. Jednotlivé kousky klademe těsně vedle sebe a zalijeme je pudinkem. Povrch poklademe zbývajícími kousky rolády. Zchladlou šarlotu vložíme asi na 4 hodiny do chladničky. Ztuhlou ji vyklopíme na talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarlota II. aneb roládkový dort

Šarlota II. aneb roládkový dort

Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Šarlota s kokosovými tyčinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 6. 2011 16:23

    Dělala jsem šarlotu a kromě placky na roládu upekla na dalším plechu kousek těsta a z toho vykrájela nožičky a hlavičku. Na krém jsem kromě pudinku použila i jednu velkou Lučinu, kterou jsem s pudinkem vyšlehala a krásně to ztuhlo. Po vyklopení jsem pokapala a pomalovala čokoládovou polevou a ejhle - vznikla z toho želvička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Marmeláda Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Škrob Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
24
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
23
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
Šarlota II. aneb roládkový dort
Šarlota II. aneb roládkový dort
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
Šašlik z vepřových ledvinek
Šašlik z vepřových ledvinek
Šátečkové koláče
Šátečkové koláče
  • Recepty.cz
  • Šarlota s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact