• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šarlota II. aneb roládkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Šarlota II. aneb roládkový dort

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlota II. aneb roládkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na piškotovou roládu:
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
  • Náplň:
    • 1
      dl mléko
    • 1
      kelímek tvaroh
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,75
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      balení želatina v prášku
    • forma
    • pečící papír
    • 1
      plechovka broskvový kompot

Postup přípravy receptu

1
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem a zašleháme, nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Vylijeme na hlubší plech vystlaný pečícím papírem a v nahřáté troubě pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout, vytáhneme pečící papír i s piškotem z plechu, potřeme piškot marmeládou a pomocí papíru opatrně zavineme v roládu. Opatrně odlepujeme, jde to dobře. Nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm, dno dortové formy vysteleme pečícím papírem nebo folií a vyložíme nakrájenými plátky rolády. Na vrstvu rolád nalijeme část náplně, poklademe na hrubší plátky nakrájenými broskvemi a zalijeme druhou částí náplně. Na ni poklademe druhou vrstvu roládek. Povrch můžeme potřít ještě čirou želatinou, ale nemusíme. Dáme ztuhnout do lednice.
2
Příprava náplně: do studeného mléka nasypeme želatinu a necháme cca 10 minut nabobtnat. Pak postupně zahříváme, až se želatina rozpustí (nesmí vařit). V další míse ušleháme šlehačku, do ní přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, oba cukry (můžeme i více dle chuti). Asi dvě lžíce náplně vmícháme do rozpuštěné želatiny, pořádně rozmícháme a nalijeme to celé do náplně. (kdybychom to udělali naopak, mohlo by se to srazit).
3
Poznámka: náplň je hodně tekutá, nebojte se toho.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarlota s pudinkem

Šarlota s pudinkem

Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Šarlota s kokosovými tyčinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Beata Škanderová | 15. 11. 2008 21:12

    Včera urobená podľa vašich rad, dnes už skoro nie je. Do krému som dala mandarinky a je to mňamka.Hodnotím 1***.

  • Gábina H | 7. 11. 2008 08:52

    Já bych tu Galaretku rozpustila v 1 dl mléka nebo šťávy, jak je uvedeno v receptu a pak to smíchat s tím krémem. Rozhodně bych nedávala celý půllitr tekutiny, to by bylo moc, když tam přidáte ještě ten tvaroh a zakysanku.

  • Beata Škanderová | 6. 11. 2008 21:30

    Áno, rozpúšťa sa v 1/2 l vody. Pýtala som sa preto, lebo sa mi to zdalo dosť veľa. Obyčajná želatina je na menšie množstvo tekutiny.Tak vyskúšam a uvidím, či to ztuhne.

  • Gábina H | 6. 11. 2008 08:41

    Postupujte, jak je psáno na obalu Galaretky. Myslím, že se nejdřív zahřívá v tekutině (mléko nebo šťáva z kompotu), aby se rozpustila a pak se naleje do krémové náplně a nechá ztuhnout.

  • Beata Škanderová | 5. 11. 2008 21:30

    Prepáčte, že sa tak hlúpo pýtam, ale nepochopila som, či mám ten prášok len zamiešať do náplne, teda vysypať alebo rozpustiť aspoň v troche teplej vody a tak ho tam vyliať?

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 14:10

    galaretka = želatína, po poľsky :)))

  • Gábina H | 5. 11. 2008 11:39

    Beato, tu Galaretku jsem dala místo želatiny a celý sáček. Nepřidávala jsem žádnou vodu.

  • Beata Škanderová | 4. 11. 2008 21:32

    Pani Gábino, tú Galaretku ste tam dala celý sáčik? Mám ju totiž doma a rada by som to s ňou vyskúšala, len potrebujem poradiť ako ju mám zarobiť.Je to totiž až na 1/2 l vody a to sa mi zdá veľa.

  • Gábina H | 26. 5. 2008 09:12

    Moučník byl vynikající. Roládu jsem namazala borůvkovou marmeládou, do náplně jsem dala kostičky broskvového kompotu a citronovou Galaretku (želatina z Lidlu). Bylo to super, kamarád to nazval moučník Mozek - jako že ty roládky jsou mozková kůra.

  • Jana Janoušková | 26. 5. 2008 08:21

    V sobotu jsem vyzkoušela, je výborný, dávám 1*

  • radmila | 9. 5. 2008 21:14

    Tento recept mě velmi zaujal,zítra ho zkusím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr krupice Forma Marmeláda Mléko Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

181
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
157
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
77
Klasické lečo
Klasické lečo
67
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
43
Salát s krevetami a exotickým ovocem
Salát s krevetami a…

Zajímavé články

Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
AHA.cz Definitivní konec? Mareš bez Moniky mluví o životní změně

Definitivní konec? Mareš bez Moniky mluví o životní změně

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl stroj na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl stroj na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Princ ve výslužbě Jan Čenský: Poprvé jako model! Spolu s Kopečným a Vernerem

Princ ve výslužbě Jan Čenský: Poprvé jako model! Spolu s Kopečným a Vernerem

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Další doporučené recepty:

Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalvěj v županu
Šalvěj v županu
Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s pudinkem
Šarlota s pudinkem
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
  • Recepty.cz
  • Šarlota II. aneb roládkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact