• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Sandokanovo oko
Napište svůj komentář k receptu

Sandokanovo oko

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sandokanovo oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Hmota
    • 125
      g ztužený tuk (1/2) např. Omega
    • 5
      lžíce kokos
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce sušené mléko
  • Nádivka
    • 100
      g ořechy
    • 50
      g cukr
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce puding
  • Poleva
    • 125
      g omega (1/2)
    • 5
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce puding prášek
    • 5
      lžíce cukr
  • Na ozdobu
    • lentilky

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na hmotu se rozmíchají v páře. Ingredience na nádivku se smíchají. Suroviny na polevu se nahřejí a smíchají. Na dno umělohmotných dolíků plata od vajec se dají lentilky. Na ně se dá trochu hmoty, na to nádivka a nakonec se to doplní polevou. Nechá se to ztuhnout. Po vyklopení můžeme oka dát do papírových košíčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

Buchta volské oko

Buchta volské oko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krkovice | 16. 12. 2012 09:47

    Velice se omlouvám autorce receptu, omylem jsem známkoval tento recept známkou 5 místo 1, uklikl jsem se. Bohužel to nejde editovat. Recept je super, oprášil jsem svoje dětství, kdy má matka toto dělala každé vánoce a my se o to praly.

  • čučoriedka
    čučoriedka | 6. 11. 2012 21:05

    Má to super názov aj chuťovo sú super!

  • Jitka | 3. 2. 2011 17:46

    já jsem je dělávala, ale u nás moc úspěchů nesklidili, takže už je nedělám. Mohu doporučit střádat přes rok formičky od tofife, dají očím věrohodnější podobu ;-) a pokud se vám podaří, že dáváte kokosovou hmotu ještě teplou a lentilka pustí barvu, máte i žilky v oku :-)

  • knoma
    knoma | 25. 1. 2011 12:55

    Recept podobného ražení jsem vyzkoušela poprvé minulé Vánoce a to na základě mňam obrázku od známé (která má děti) na facebooku, takže už vím k čemu je tato síť užitečná. Také do ořechové nádivky nedávám pudink, pouze do polevy a tu si občas zjednodušuji čokoládou na vaření, nebo se to prý dá i kupovanou polevou, ale to mi přijde zbytečné. Místo kokosu se dají dát drcené loupané mandle, kdyby někdo chtěl je to také dobré. Každopádně je to cukroví na které slyším ty nejzajímavější reakce, takže i kvůli tomu se to vyplatí udělat. Mamka mi oznamuje, že je hned snědli, to je pokyn k dodání dalších. "Tchýně" zase že ta lentilka je v tom tvrdá (tady to je bod pro rozinky) a vrchol všecho byl děda, který vytáhl lentilku z pusy a řekl, co to je za kámen, to nebudu jíst :-D (zuby má 100% funkční, takže v tom to nebylo). Často si někdo rejpne: "To má Sandokan takový barevný oči?" Bohužel vajíčkové formičky jsou docela veliké, ale kdo má tohle cukroví rád, tomu to tolik nevadí. A tedy chce je to skladovat v chladnu.

  • knoma
    knoma | 25. 1. 2011 12:55

    Recept podobného ražení jsem vyzkoušela poprvé minulé Vánoce a to na základě mňam obrázku od známé (která má děti) na facebooku, takže už vím k čemu je tato síť užitečná. Také do ořechové nádivky nedávám pudink, pouze do polevy a tu si občas zjednodušuji čokoládou na vaření, nebo se to prý dá i kupovanou polevou, ale to mi přijde zbytečné. Místo kokosu se dají dát drcené loupané mandle, kdyby někdo chtěl je to také dobré. Každopádně je to cukroví na které slyším ty nejzajímavější reakce, takže i kvůli tomu se to vyplatí udělat. Mamka mi oznamuje, že je hned snědli, to je pokyn k dodání dalších. "Tchýně" zase že ta lentilka je v tom tvrdá (tady to je bod pro rozinky) a vrchol všecho byl děda, který vytáhl lentilku z pusy a řekl, co to je za kámen, to nebudu jíst :-D (zuby má 100% funkční, takže v tom to nebylo). Často si někdo rejpne: "To má Sandokan takový barevný oči?" Bohužel vajíčkové formičky jsou docela veliké, ale kdo má tohle cukroví rád, tomu to tolik nevadí. A tedy chce je to skladovat v chladnu.

  • míla t | 10. 12. 2006 14:42

    Sandokanovi oči už dělám 20 let a vždy měli uspěch u nás doma i když přišla návštěva.Recept vřele doporučuji.

  • Pavlušenka | 6. 12. 2005 06:41

    Mám stejný recept, opravdu dávám puding do nádivky a je to bez problémů. Používám ale rozinky a místo plat od vajec, protože je to moc veliké to dělám do platíček na led..... Jsou malá a vypadají skvěle

  • Lenka S | 5. 10. 2005 18:43

    Už jsem to dělala vícekrát, takže se můžu podělit o zkušenosti. Recept mám téměř stejný, pouze dva malé rozdíly-do nádivky žádný puding nedávám, a do polevy 4 lžíce pudingu. A víc se mi to líbí na pohled, když místo lentilek použiju rozinky.Klidně to zkuste, není na tom co pokazit.

  • Anonym | 5. 10. 2005 09:57

    Pani Ticha, mne se jen nezda ten pudingovy prasek v nadivce...neni to spise uvareny pudink? Ja to rada zkusim, ale az tak na Vanoce:-)) Airan

  • Jana Tichá | 5. 10. 2005 09:20

    Tento recept jsem vložila na žádost některých kuchařek. Předem však musím říct, že jsem ho nedělala snad čtvrt století, takže si nepamatuju detaily.Jen předpokládám, že puding se do obou směsí dává nevařený - tedy prášek. Do každého dolíku se dá po jedné lentilce. Plata se zřejmě nevyplachují vodou kvůli vyklápění, to by se pak lentilka rozmočila. Skutečně nevím.... Jsem zvědavá, kdo vyzkouší jako první :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pošírování Děti Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Kokos Lentilky Máslo Moučkový cukr Omega Ořechy Puding Sušené mléko Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Mandlový dort

Mandlový dort

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

63
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Salsa guacamole
Salsa guacamole
Sametová drůbeží polévka
Sametová drůbeží polévka
Sametová roláda
Sametová roláda
Sangría
Sangría
Sangría bez alkoholu
Sangría bez alkoholu
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
  • Recepty.cz
  • Sandokanovo oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact