• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Sandokanovo oko
Napište svůj komentář k receptu

Sandokanovo oko

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sandokanovo oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Hmota
    • 125
      g ztužený tuk (1/2) např. Omega
    • 5
      lžíce kokos
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce sušené mléko
  • Nádivka
    • 100
      g ořechy
    • 50
      g cukr
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce puding
  • Poleva
    • 125
      g omega (1/2)
    • 5
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce puding prášek
    • 5
      lžíce cukr
  • Na ozdobu
    • lentilky

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na hmotu se rozmíchají v páře. Ingredience na nádivku se smíchají. Suroviny na polevu se nahřejí a smíchají. Na dno umělohmotných dolíků plata od vajec se dají lentilky. Na ně se dá trochu hmoty, na to nádivka a nakonec se to doplní polevou. Nechá se to ztuhnout. Po vyklopení můžeme oka dát do papírových košíčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

Buchta volské oko

Buchta volské oko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krkovice | 16. 12. 2012 09:47

    Velice se omlouvám autorce receptu, omylem jsem známkoval tento recept známkou 5 místo 1, uklikl jsem se. Bohužel to nejde editovat. Recept je super, oprášil jsem svoje dětství, kdy má matka toto dělala každé vánoce a my se o to praly.

  • čučoriedka
    čučoriedka | 6. 11. 2012 21:05

    Má to super názov aj chuťovo sú super!

  • Jitka | 3. 2. 2011 17:46

    já jsem je dělávala, ale u nás moc úspěchů nesklidili, takže už je nedělám. Mohu doporučit střádat přes rok formičky od tofife, dají očím věrohodnější podobu ;-) a pokud se vám podaří, že dáváte kokosovou hmotu ještě teplou a lentilka pustí barvu, máte i žilky v oku :-)

  • knoma
    knoma | 25. 1. 2011 12:55

    Recept podobného ražení jsem vyzkoušela poprvé minulé Vánoce a to na základě mňam obrázku od známé (která má děti) na facebooku, takže už vím k čemu je tato síť užitečná. Také do ořechové nádivky nedávám pudink, pouze do polevy a tu si občas zjednodušuji čokoládou na vaření, nebo se to prý dá i kupovanou polevou, ale to mi přijde zbytečné. Místo kokosu se dají dát drcené loupané mandle, kdyby někdo chtěl je to také dobré. Každopádně je to cukroví na které slyším ty nejzajímavější reakce, takže i kvůli tomu se to vyplatí udělat. Mamka mi oznamuje, že je hned snědli, to je pokyn k dodání dalších. "Tchýně" zase že ta lentilka je v tom tvrdá (tady to je bod pro rozinky) a vrchol všecho byl děda, který vytáhl lentilku z pusy a řekl, co to je za kámen, to nebudu jíst :-D (zuby má 100% funkční, takže v tom to nebylo). Často si někdo rejpne: "To má Sandokan takový barevný oči?" Bohužel vajíčkové formičky jsou docela veliké, ale kdo má tohle cukroví rád, tomu to tolik nevadí. A tedy chce je to skladovat v chladnu.

  • knoma
    knoma | 25. 1. 2011 12:55

    Recept podobného ražení jsem vyzkoušela poprvé minulé Vánoce a to na základě mňam obrázku od známé (která má děti) na facebooku, takže už vím k čemu je tato síť užitečná. Také do ořechové nádivky nedávám pudink, pouze do polevy a tu si občas zjednodušuji čokoládou na vaření, nebo se to prý dá i kupovanou polevou, ale to mi přijde zbytečné. Místo kokosu se dají dát drcené loupané mandle, kdyby někdo chtěl je to také dobré. Každopádně je to cukroví na které slyším ty nejzajímavější reakce, takže i kvůli tomu se to vyplatí udělat. Mamka mi oznamuje, že je hned snědli, to je pokyn k dodání dalších. "Tchýně" zase že ta lentilka je v tom tvrdá (tady to je bod pro rozinky) a vrchol všecho byl děda, který vytáhl lentilku z pusy a řekl, co to je za kámen, to nebudu jíst :-D (zuby má 100% funkční, takže v tom to nebylo). Často si někdo rejpne: "To má Sandokan takový barevný oči?" Bohužel vajíčkové formičky jsou docela veliké, ale kdo má tohle cukroví rád, tomu to tolik nevadí. A tedy chce je to skladovat v chladnu.

  • míla t | 10. 12. 2006 14:42

    Sandokanovi oči už dělám 20 let a vždy měli uspěch u nás doma i když přišla návštěva.Recept vřele doporučuji.

  • Pavlušenka | 6. 12. 2005 06:41

    Mám stejný recept, opravdu dávám puding do nádivky a je to bez problémů. Používám ale rozinky a místo plat od vajec, protože je to moc veliké to dělám do platíček na led..... Jsou malá a vypadají skvěle

  • Lenka S | 5. 10. 2005 18:43

    Už jsem to dělala vícekrát, takže se můžu podělit o zkušenosti. Recept mám téměř stejný, pouze dva malé rozdíly-do nádivky žádný puding nedávám, a do polevy 4 lžíce pudingu. A víc se mi to líbí na pohled, když místo lentilek použiju rozinky.Klidně to zkuste, není na tom co pokazit.

  • Anonym | 5. 10. 2005 09:57

    Pani Ticha, mne se jen nezda ten pudingovy prasek v nadivce...neni to spise uvareny pudink? Ja to rada zkusim, ale az tak na Vanoce:-)) Airan

  • Jana Tichá | 5. 10. 2005 09:20

    Tento recept jsem vložila na žádost některých kuchařek. Předem však musím říct, že jsem ho nedělala snad čtvrt století, takže si nepamatuju detaily.Jen předpokládám, že puding se do obou směsí dává nevařený - tedy prášek. Do každého dolíku se dá po jedné lentilce. Plata se zřejmě nevyplachují vodou kvůli vyklápění, to by se pak lentilka rozmočila. Skutečně nevím.... Jsem zvědavá, kdo vyzkouší jako první :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pošírování Děti Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Kokos Lentilky Máslo Moučkový cukr Omega Ořechy Puding Sušené mléko Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Živánská

Živánská

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

18
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny
16
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
13
Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: KRUTÁ NEMOC POKROČILA

Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: KRUTÁ NEMOC POKROČILA

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaná smrt Jorgy Kotrbové (†78): Nestihla vyřešit dědictví! Za desítky milionů

Nečekaná smrt Jorgy Kotrbové (†78): Nestihla vyřešit dědictví! Za desítky milionů

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejčastěji střídají zaměstnání: Kdo u ničeho nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která nejčastěji střídají zaměstnání: Kdo u ničeho nevydrží?

Další doporučené recepty:

Salsa guacamole
Salsa guacamole
Sametová drůbeží polévka
Sametová drůbeží polévka
Sametová roláda
Sametová roláda
Sangría
Sangría
Sangría bez alkoholu
Sangría bez alkoholu
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
  • Recepty.cz
  • Sandokanovo oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact