• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
Napište svůj komentář k receptu

Salátové okurky na zimu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salátové okurky na zimu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg okurka neloupané
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 1
      kg cukr krupice
    • 500
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té doby průběžně promícháváme. Poté naplníme do sklenic a skladujeme v suchu, chladu a temnu. Zaručeně vydrží až dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • foltpa | 21. 8. 2015 18:09

    Moc děkuji už jsem si vás recept uložila.Moc pěkně popsané. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 8. 2015 10:23

    ...právě jsem vložil recept na okurkový salát na uskladnění, podle letitého receptu ...poměry jsou jiné, tak Vám to snad pomůže ...podle předešlého komentáře asi ubírat na ingrediencí nebude od věci, ale každý máme jiné chutě ...a určitě bez nálevu

  • foltpa | 20. 8. 2015 19:52

    Chtěla bych se zeptat.To tam nepřijde žádná voda(nálev)?.Nebude to moc kyselé?Nesterilizujete?Děkuji za odpověď.

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:41

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:39

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:38

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • hikle | 1. 9. 2012 18:38

    Nejsou pak měkké?, druhý den u nás salát taky nikdo nechce jíst a rádi bychom zkusili.

  • 0711hana | 31. 8. 2012 18:05

    Po prvním ochutnání,asi před měsícem,máme za sebou již 25 skleniček na zimu. Je to fantastická chut,doporučuji ! :-)

  • nikolgold | 13. 8. 2012 08:33

    Dělám podobně, okurkový salát milujeme, letos z 15 kg :-) Nedávám ocet, ale Deko uvařím podle návodu, scedím a naleji do okurek. Opravdu by vydržely i 2 roky, pokud se nesní dříve :-D

  • mysalin | 19. 6. 2011 19:22

    Já bych se chtěla zeptat jaké to jsou okurky? Salátové nebo nakládačky(malé).

  • Hanka Papežová | 8. 2. 2008 11:40

    Děkuji za recept, přes léto bylo moc okurek, tak jsem je zpracovala dle Vaší rady a monetálně si užíváme okurkového salátu, který je výborný.

  • Pavla | 6. 11. 2006 09:17

    Recept vypadá zajímavě, škoda jen, že už je po okurkové sezóně, protože letos jsem měla salátovek opravdu hodně, takže vyzkouším příští rok, hezký den

  • Gábina | 3. 11. 2006 16:43

    Okurky se opravdu nesterilizují, nebojte se toho, fakt je to dobré :-)

  • Anonym | 3. 11. 2006 15:41

    Chci se ujistit - okurky se nesterilizují?

  • Gábina | 3. 11. 2006 13:53

    Deko se přimíchává rovnou, nálev není potřeba, šťávu si okurky pusí svou

  • Věra | 3. 11. 2006 09:54

    nejsem autor, ale Deko přimíchám rovnou s cukrem a octem nálev nedělám .. je to výborné.

  • Marie Horáková | 3. 11. 2006 09:43

    Není mi jasné, z toho Deka se udělá nálev, nebo se to přimíchá nasucho ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování okurek
Zdravě i chutně Zelenina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice DeKo Ocet Okurka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

44
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v…
41
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
30
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Jablka v županu podle…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Syn Bon Joviho a mladinká hvězda Stranger Things: Adoptovali dceru!

Syn Bon Joviho a mladinká hvězda Stranger Things: Adoptovali dceru!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact