• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salát z Horního pramene
Napište svůj komentář k receptu

Salát z Horního pramene

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salát z Horního pramene
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 12
      ks beraní rohy nakládané
    • 8
      ks rajčata
    • 4
      ks cibule
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2, 6%
    • petrželka krájená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Beraní rohy nakrájíme kolečka 1 cm, rajčátka na osminky, cibule na proužky. Cibuli rozetřeme (rukou) se solí, přidáme rajčata, beraní rohy, petrželku a zalejeme směsí oleje, octa a pepře. Je výborný k pečeným masům a obzvlášť k rybě.
2
Recept je typický pro bulharskou oblast Gorno Izvorovo (doslovný překlad je Horní pramen).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nektarinkový salát s mozzarelou

Nektarinkový salát s mozzarelou

Jarní bramborový salát s vejcem

Jarní bramborový salát s vejcem

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 5. 2. 2007 16:29

    Pani Malinova, ano, nakladam je jen do octa bez vody, ale ten ocet je mensi mnozstvi (navic pouzivam vinny, ten je jen 6%) Jen se tim ochuti, neplavou v nem:-) V lednici pak vydrzi klidne i pul roku.

  • Jitka Malinová | 5. 2. 2007 08:20

    Paní Airan, asi jsem přesně nepochopila, jak ty beraní rohy ukládáte. Usmažíte na oleji, dáte do octa ( bez vody ? ) a uložíte do lednice ? Jak takto dlouho vydrží ? Já je zavářím klasicky jako okurky.

  • lenča | 4. 2. 2007 17:59

    Když jsem si přečetla "beraní rohy",tak jsem si řekla "No,to snad ne!"Už jsem se viděla jak řežu rohy beranovi.My říkáme kozí rohy.

  • Helena | 11. 4. 2006 16:20

    Diky pani Airan,recept si ukladam,libi se mi,ale nevim,jestli to sezenu.Take preji hezke velikonoce.

  • Airan | 11. 4. 2006 15:59

    Pani Heleno, berani nebo kozi rohy jsou jemnejsi na chut dlouhe feferonky ze zahnutim koncem. Obrazek se da vyhledat v googlu. Preji vam krasne svatky.

  • Helena | 10. 4. 2006 17:24

    Pani Airan,mohla byste mi rici,co jsou berani rohy?

  • Airan | 10. 4. 2006 09:19

    Ja nakladam berani rohy takto: Nakrajim na kousky (seminka nechavam) asi 5cm. Delam to nejradeji venku, protoze je smazim na oleji a hrozne to strika. Pak je zaleju octem se soli a cukrem a nechvam nesterilovane v lednicce. Jsou o mnhem lepsi nez ty kupovane v nalevu:-) Tento salat je u nas na druhem miste po sopskym:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Beraní rohy Cibule Petrželka Rajčata Rostlinný olej Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

66
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
49
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
49
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
40
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Salát z Horního pramene
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact