• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salát Caesar II.
Napište svůj komentář k receptu

Salát Caesar II.

autor: Erika2001
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salát Caesar II.
Salát Caesar II.
Salát Caesar II.
Salát Caesar II.
Salát Caesar II.
Salát Caesar II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • podle potřeby
    • olivový olej na smažení
    • česnek
  • zálivka
    • 150
      ml olivový olej
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 2
      ks ančovičky
    • 1
      lžička francouzská hořčice
  • Ingredience
    • bageta polovinu
    • 2
      ks římský salát

Postup přípravy receptu

1
Salát rozebereme na listy, vypereme v proudu studené vody, roztrháme na středně velké kousky a dáme přikryté chladit do lednice.

RADA: Druhy salátů a jejich využití

2
Dresink si připravíme ze žloutků, do kterých metličkou vmícháme dijonskou a hrubou hořčici, šťávu z citronu a na velmi jemné kousky nasekané ančovičky. Slabým proudem vléváme za neustálého míchání olivový olej. Nakonec vmícháme strouhaný parmazán. Je důležité, aby dresink měl hustší konzistenci a mohl tak ulpívat na listech salátu.
3
Krutony si připravíme z menší bílé bagety, kterou nakrájíme na kostičky. Ty můžeme dát na pár minut vysušit do předehřáté trouby na cca 200 °C (nebudou pak sát tolik oleje a lépe se osmaží ze všech stran). Mezitím si důkladně vytřeme pánev rozpůlenou paličkou česneku a dáme rozehřát olej. Krutony vsypeme na pánev a dozlatova osmažíme.
4
Salát Caesar vyjmeme z lednice a vmícháme připravený dresink. Po naservírování na talíři poklademe pár hoblinkami parmazánu a posypeme krutony.
5
Nezapomeňte, že dresink smícháme se salátem až těsně před podáváním.

RADA: 7 tipů na lehké letní saláty!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Caesar salát s krutony

Caesar salát s krutony

Salát Caesar

Salát Caesar

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Erika2001 | 4. 8. 2012 17:26

    Je taky z Francie ale rozdíl nevím jaký je já kupuji vždy francouzkou hořtici. :-[ :-)

  • Iva | 30. 7. 2012 16:24

    Jaký je chuťový rozdíl mezi francouzskou a dijonskou hořčicí? Dijonská hořčice je taky z Francie :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Caesar
Zdravě i chutně Salát Oběd Svačina Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bageta Česnek Citron Dijonská hořčice Francouzská hořčice Olivový olej Římský salát Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Rybí steak

Rybí steak

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

27
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
24
Tvarohové těsto na slano i sladko
Tvarohové těsto na slano…
20
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
20
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki
Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím…
Salát Caesar
Salát Caesar
Salát Caesar
Salát Caesar
Salát Caesar s kuřetem
Salát Caesar s kuřetem
Salát Caprese
Salát Caprese
Salát Caprese
Salát Caprese
  • Recepty.cz
  • Salát Caesar II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact