• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salámový aspik
Napište svůj komentář k receptu

Salámový aspik

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salámový aspik
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g dietní salám
    • 1
      sklenice kunovjanka
    • 1
      balíček hrášek
    • 2
      ks vařená vejce
    • 3
      nakládané okurky
    • 2
      balení želatina ma 400 ml vody

Postup přípravy receptu

1
Salám nakrájíme na kostičky, přidáme sterilovanou zeleninu - Kunovjanku, vejce i okurky pokrájené na kousky a hrášek a dáme do mísy. Do odměrky nalijeme vodu, ale pod míru tak, abychom mohli dolít ocet do požadovaného množství uvedené na sáčku želatiny, přidáme cukr a želatinu. Dále postupujeme tak, jak je uvedeno na sáčku. Po uvaření želatiny smícháme se salámem a zeleninou, necháme vychladit a pak dáme do ledničky ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salámový dort

Salámový dort

Aspik s červenou řepou

Aspik s červenou řepou

Salámový závin

Salámový závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • DrMilan | 17. 12. 2015 13:42

    Celý vtip je, ignorovat návody uváděné na sáčcích (asi je to záměrné, aby se to lidem nedařilo). Píší-li tam, že želatina je na 2 litry rosolu, pak vězte, že je to tak na 3/4 litru(!!!) dobrého aspiku!

  • recepty 73 | 9. 6. 2010 13:42

    Já použil želatinu Dr.Oetker-jemně mletou.Za hodinu jsem měl aspiky tuhé.Dietní salám nepoužívám-nemám k němu důvěru :-( .Tentokrát jsem použil i kukuřici,houby a sterilovanou papriku a samozřejmě pořádně dochutil tekutý aspik.

  • Jana H. | 28. 3. 2008 16:55

    Vilmo, prosím o zhodnocení. Dík. Jana H.

  • Marcela Kohlíčková | 27. 8. 2007 07:55

    Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.

  • Marcela Kohlíčková | 27. 8. 2007 07:53

    Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.

  • Michaela Atherton | 6. 6. 2006 15:53

    Je pravda ze octem je lepe nesetrit. Udelala jsem, ale zapomnela jsem na nej a dala tam jen ten lak z okurek a byl ponekud mdly a musela jsem ho jist se spoustou cibule pro dochuceni.

  • Pavlína Svitáková | 13. 3. 2006 07:39

    Velikonoce jsou za dveřmi,dobré pohoštění.Dělávám i s kuřecím masem(vařeným).Výborné.Jak píše p.Jaroslava,aspik dobře ochutit!Použiji i lák z okurek a přidám někdy houbičky na kyselo.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 3. 2006 01:19

    Doporučuji octem příliš nešetřit a klidně i okořenit třeba drceným pepřem, aby aspik nebyl mdlý. Aspik totiž snese hodně výrazné ochucení:-). Než ho začnete vařit, lízněte si. Zdá-li se vám dobrý, ještě malinko přidejte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Večeře Oslava Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dietní salám Hrášek Kunovjanka Nakládané okurky Vařená vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

316
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
287
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
225
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
153
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…
84
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Salámová pomazánka III.
Salámová pomazánka III.
Salámové misky v cibulovém sosu
Salámové misky v cibulovém sosu
Salámové špízy
Salámové špízy
Salámový dort
Salámový dort
Salát (nejen) s chřestem a vejci
Salát (nejen) s chřestem a vejci
Salát (nejen) z černé čočky
Salát (nejen) z černé čočky
  • Recepty.cz
  • Salámový aspik
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact