• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Saké - činzáno
Napište svůj komentář k receptu

Saké - činzáno

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Saké - činzáno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg moučkový cukr
    • 3,50
      l voda
    • 1
      kg rýže
    • 50
      g rozinky
    • skořice 5 cm
    • 1
      ks citron Nakrájený na kolečky
    • 6
      ks hřebíček
    • 50
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a přidáme ještě trošku kvasnic. Za 1 a 1/2 týdne až se tekutina vyčeří opatrně slijeme, aby kal zůstal ve sklenici.
2
**Tip:** nechávám kvasit ve sklepě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí saké

Domácí saké

Rýžové víno saké

Rýžové víno saké

Vánoční Cinzano

Vánoční Cinzano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor Kučera | 5. 9. 2010 23:38

    Ta rýže má být propláchnutá?

  • Zuza | 9. 11. 2007 20:06

    olouvám se ze ty hrubky :-) byla jsem trochu rozčilená manžel si to četl a pěkně se smál :-)

  • Radka Hudská | 9. 11. 2007 11:37

    Zuzo nerozčilujte se, vždy je to věc názoru, protože každému chutná něco jiného a jak víme všichni jsou složité recepty u kterých i malá chyba znamená, že už to není to ONO. Jen jednu věc bych chtěla zmíněnému anonymu- AŤ MÁM NÁZOR JAKÝ CHCI NESTYDÍM SE ZA NĚJ A VŽDY SE POD NĚJ PODEPÍŠI JMÉNEM.

  • Lenka | 9. 11. 2007 10:45

    Zuzanko, každý má právo na svůj názor i anonym.(Třeba má fajnovější nosánek)Já bych z obyč.kvasnic taky měla strach ale když je tu potvrzeno že je pitíčko dobré i s nimi tak proč nevyzkoušet

  • Zuza | 9. 11. 2007 09:48

    Anonime už jsi psal i na Vánboční cinzano že? nikoho nezajímá že tobě jsou kvasnice hodně cítit!!! Já už mám slito anechávám stát kal už jsme i ochutnali a je dobré. dělala jsem podle Vánočního cinzana.

  • Anonym | 8. 11. 2007 16:59

    Obyčejné kvasnice jsou cítít a to tak, že hodně. Jednou jsem zkusila a už nikdy více.

  • Radka Hudská | 8. 11. 2007 14:17

    používám klasické kvasnice

  • A B | 8. 11. 2007 14:12

    kvasnice jsou myšleny klasické na pečení nebo kvasinky co se dávají do domácího vína?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Droždí Hřebíček Moučkový cukr Rozinky Rýže Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

listové těsto

listové těsto

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

60
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
36
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Saké - činzáno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact