• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Saké - činzáno
Napište svůj komentář k receptu

Saké - činzáno

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Saké - činzáno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg moučkový cukr
    • 3,50
      l voda
    • 1
      kg rýže
    • 50
      g rozinky
    • skořice 5 cm
    • 1
      ks citron Nakrájený na kolečky
    • 6
      ks hřebíček
    • 50
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a přidáme ještě trošku kvasnic. Za 1 a 1/2 týdne až se tekutina vyčeří opatrně slijeme, aby kal zůstal ve sklenici.
2
**Tip:** nechávám kvasit ve sklepě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí saké

Domácí saké

Rýžové víno saké

Rýžové víno saké

Vánoční Cinzano

Vánoční Cinzano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor Kučera | 5. 9. 2010 23:38

    Ta rýže má být propláchnutá?

  • Zuza | 9. 11. 2007 20:06

    olouvám se ze ty hrubky :-) byla jsem trochu rozčilená manžel si to četl a pěkně se smál :-)

  • Radka Hudská | 9. 11. 2007 11:37

    Zuzo nerozčilujte se, vždy je to věc názoru, protože každému chutná něco jiného a jak víme všichni jsou složité recepty u kterých i malá chyba znamená, že už to není to ONO. Jen jednu věc bych chtěla zmíněnému anonymu- AŤ MÁM NÁZOR JAKÝ CHCI NESTYDÍM SE ZA NĚJ A VŽDY SE POD NĚJ PODEPÍŠI JMÉNEM.

  • Lenka | 9. 11. 2007 10:45

    Zuzanko, každý má právo na svůj názor i anonym.(Třeba má fajnovější nosánek)Já bych z obyč.kvasnic taky měla strach ale když je tu potvrzeno že je pitíčko dobré i s nimi tak proč nevyzkoušet

  • Zuza | 9. 11. 2007 09:48

    Anonime už jsi psal i na Vánboční cinzano že? nikoho nezajímá že tobě jsou kvasnice hodně cítit!!! Já už mám slito anechávám stát kal už jsme i ochutnali a je dobré. dělala jsem podle Vánočního cinzana.

  • Anonym | 8. 11. 2007 16:59

    Obyčejné kvasnice jsou cítít a to tak, že hodně. Jednou jsem zkusila a už nikdy více.

  • Radka Hudská | 8. 11. 2007 14:17

    používám klasické kvasnice

  • A B | 8. 11. 2007 14:12

    kvasnice jsou myšleny klasické na pečení nebo kvasinky co se dávají do domácího vína?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Droždí Hřebíček Moučkový cukr Rozinky Rýže Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

58
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
30
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Saké - činzáno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact