• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Saké - činzáno
Napište svůj komentář k receptu

Saké - činzáno

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Saké - činzáno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg moučkový cukr
    • 3,50
      l voda
    • 1
      kg rýže
    • 50
      g rozinky
    • skořice 5 cm
    • 1
      ks citron Nakrájený na kolečky
    • 6
      ks hřebíček
    • 50
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a přidáme ještě trošku kvasnic. Za 1 a 1/2 týdne až se tekutina vyčeří opatrně slijeme, aby kal zůstal ve sklenici.
2
**Tip:** nechávám kvasit ve sklepě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí saké

Domácí saké

Rýžové víno saké

Rýžové víno saké

Vánoční Cinzano

Vánoční Cinzano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor Kučera | 5. 9. 2010 23:38

    Ta rýže má být propláchnutá?

  • Zuza | 9. 11. 2007 20:06

    olouvám se ze ty hrubky :-) byla jsem trochu rozčilená manžel si to četl a pěkně se smál :-)

  • Radka Hudská | 9. 11. 2007 11:37

    Zuzo nerozčilujte se, vždy je to věc názoru, protože každému chutná něco jiného a jak víme všichni jsou složité recepty u kterých i malá chyba znamená, že už to není to ONO. Jen jednu věc bych chtěla zmíněnému anonymu- AŤ MÁM NÁZOR JAKÝ CHCI NESTYDÍM SE ZA NĚJ A VŽDY SE POD NĚJ PODEPÍŠI JMÉNEM.

  • Lenka | 9. 11. 2007 10:45

    Zuzanko, každý má právo na svůj názor i anonym.(Třeba má fajnovější nosánek)Já bych z obyč.kvasnic taky měla strach ale když je tu potvrzeno že je pitíčko dobré i s nimi tak proč nevyzkoušet

  • Zuza | 9. 11. 2007 09:48

    Anonime už jsi psal i na Vánboční cinzano že? nikoho nezajímá že tobě jsou kvasnice hodně cítit!!! Já už mám slito anechávám stát kal už jsme i ochutnali a je dobré. dělala jsem podle Vánočního cinzana.

  • Anonym | 8. 11. 2007 16:59

    Obyčejné kvasnice jsou cítít a to tak, že hodně. Jednou jsem zkusila a už nikdy více.

  • Radka Hudská | 8. 11. 2007 14:17

    používám klasické kvasnice

  • A B | 8. 11. 2007 14:12

    kvasnice jsou myšleny klasické na pečení nebo kvasinky co se dávají do domácího vína?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Droždí Hřebíček Moučkový cukr Rozinky Rýže Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

51
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
49
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
43
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Saké - činzáno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact