• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šafránové rizoto s cuketami
Napište svůj komentář k receptu

Šafránové rizoto s cuketami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránové rizoto s cuketami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 320
      g rýže Rizotová rýže typ Carnaroli
    • 1
      ks šalotka najemno nakrájená
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • šafrán trocha
    • 800
      ml zeleninový vývar 800 ml až 1 litr (horký)
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cuketa zbavená semínek a nakrájená na špalíčky
    • 100
      g parmazán nastrouhaný (např. Gran Moravia)

Postup přípravy receptu

1
Cuketu podélně rozkrojte na čtvrtiny, odřízněte část se semínky (mohla by být nahořklá) a zbytek pokrájejte na menší špalíčky. Ty zprudka osmažte na oleji. Nechte stranou. Do trochy vína dejte pár snítek šafránu a nechte chvíli louhovat – získáte krásně žlutý roztok, který dá rizotu nejen pěknou barvu, ale i skvělou chuť.
2
Na oleji zpěňte šalotku. Vsypte rýži a promíchejte ji s cibulkou. Vlijte víno a za stálého promíchávání jej nechte odpařit. Poté začněte po menších dávkách přidávat vývar. Do druhé či třetí dávky přilijte i šafránový výluh. Stále promíchávejte. Vždy, když se předchozí dávka vývaru vsákne do rýže, přidejte další. Asi po deseti minutách přidejte orestovanou cuketu (pár kousků si nechte na ozdobu). Zhruba po 15 minutách by rýže už měla být takzvaně „al dente“ (na skus). Odstavte ji z ohně a vmíchejte máslo a sýr, aby celá směs získala krásně krémovitou konzistenci. Nakonec přilijte trochu vývaru, rozdělte na jednotlivé porce, ozdobte zbylou cuketou a hoblinkami sýra a můžete nosit na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…

Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem

Grilované kuře s piniovými jadérky,…

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Astral007 | 28. 7. 2015 12:41

    Výborné, zbaštila i babi, která v jednom kuse vymýšlí, že jí to nebo ono nechutná

  • Kateřina | 31. 5. 2011 11:46

    koho nebaví stát a míchat 15-20minut rýži, tak mám podle jedné kuchařky vychytávku, jakmile nasypete rýži a zalejete vínem - nemícháte, když se víno skoro vyvaří, dolejete litr vývaru a opět nemícháte - překrýt pokličkou a za 15-20minut jít zkontrolovat - vyzkoušeno a super :-) jakmile však jednou jedinkrát zamícháte, už musíte míchat celých 15-20minut ;-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 5. 2011 22:45

    Smažte mě, už vím, rizotová :-D :-D :-D :-D :-D :-D mě to hned fakt nedošlo 8-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 5. 2011 22:14

    Śafrán i cuketu máme rádi. Jen prosím, co je izotová rýže? Nikdy jsem o ní neslyšela

  • pippiva
    pippiva | 17. 5. 2011 19:34

    Znam a delam, mohu jen doporucit :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Květen Dopolední svačina Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cuketa Máslo Parmazán Rýže Šafrán Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Cuketové hody

Cuketové hody

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

68
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
55
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
37
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
31
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý,…
30
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková polévka ze zbylé…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránová rýže
Šafránová rýže
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Šakerbura - sladké taštičky po…
  • Recepty.cz
  • Šafránové rizoto s cuketami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact