• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Šafránová rýže

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 1
      špetka šafrán

Postup přípravy receptu

1
Zeleninový vývar ochutíme šafránem a povaříme. Pak přidáme rýži a několik minut vaříme. Hrnec sejmeme z plotny a 25 minut necháme v teple dojít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Mátová rýže

Mátová rýže

Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem

Jednoduchá pečená sladká rýže s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:51

    Hrůza, má to sice vůni ale to silně nezdravé

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 13:19

    Áno, máte pravdu, šafrán je droga, môže vyvolávať závraty, tráviace ťažkosti, a ďalšie poruchy až bezvedomie. Patrí do čeľade kosatcovitých. Španielsko je v súčasnosti jeho najväčším dodávateľom.

  • Zuzana Šindlerová | 24. 2. 2006 12:55

    Málokdo totiž ví, že šarán je ve větším množství dokonce zdraví škodlivý. Ne jen proto, že je drahý se ho dává špetička. Barvím i buchty. Dovezla jsem si ho ze Španělska, je tam velmi levný.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 07:01

    Šafránu sa používa minimálne množstvo, len štipka, medzi prsty. Pred použitím je dobré rozpustiť ho v trošičke vlažnej vody, aby sa jedlo ochutilo a zafarbilo rovnomerne. Pridáva sa až ku koncu tepelnej úpravy. Používa sa na ochucovanie rýb, omáčok, ryže, ale aj mäsa a polievok. Pretože je to najdrahšie korenie na svete, používa sa často namiesto šafránu kurkuma. šafrán je drahý, pretože od zberu blizien do ich úplného vysušenia nesmie prejsť viac ako polhodina, inak stráca farbiacu schopnosť. Dostať ho kúpiť ako sušené tyčinky alebo v prášku.

  • Lada Kovářová | 23. 2. 2006 12:33

    Kolik tedy alespoň přibližně toho šafránu? Opravím to. Já takto recept dostala, přiznávám, že jsem ho ještě nezkoušela :)

  • Tereza Jarčušková | 23. 2. 2006 12:17

    Súhlasím s Petrom, šafránu sa dáva málinko. Sú to vlastne blizny kvetu, preto je taký drahý. Ale vo veľkom množstve skutočne dáva horkastú príchuť.

  • Petr | 23. 2. 2006 10:26

    2 lžíce šafránu je skutečně přehnané a autorka tento recept buď nevařila vůbec, nebo nepoužívala šafrán. Při tomto dávkování by rýže byla velmi hořká a měla mýdlovou příchuť a cena koření by se pohybovala ve stovkách korun.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Šafrán Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Mňam buřty

Mňam buřty

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

12
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
11
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
11
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
10
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
10
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Sytý salát Pipirrana
Sytý salát Pipirrana
Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact