• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Šafránová rýže

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 1
      špetka šafrán

Postup přípravy receptu

1
Zeleninový vývar ochutíme šafránem a povaříme. Pak přidáme rýži a několik minut vaříme. Hrnec sejmeme z plotny a 25 minut necháme v teple dojít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Mátová rýže

Mátová rýže

Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem

Jednoduchá pečená sladká rýže s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:51

    Hrůza, má to sice vůni ale to silně nezdravé

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 13:19

    Áno, máte pravdu, šafrán je droga, môže vyvolávať závraty, tráviace ťažkosti, a ďalšie poruchy až bezvedomie. Patrí do čeľade kosatcovitých. Španielsko je v súčasnosti jeho najväčším dodávateľom.

  • Zuzana Šindlerová | 24. 2. 2006 12:55

    Málokdo totiž ví, že šarán je ve větším množství dokonce zdraví škodlivý. Ne jen proto, že je drahý se ho dává špetička. Barvím i buchty. Dovezla jsem si ho ze Španělska, je tam velmi levný.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 07:01

    Šafránu sa používa minimálne množstvo, len štipka, medzi prsty. Pred použitím je dobré rozpustiť ho v trošičke vlažnej vody, aby sa jedlo ochutilo a zafarbilo rovnomerne. Pridáva sa až ku koncu tepelnej úpravy. Používa sa na ochucovanie rýb, omáčok, ryže, ale aj mäsa a polievok. Pretože je to najdrahšie korenie na svete, používa sa často namiesto šafránu kurkuma. šafrán je drahý, pretože od zberu blizien do ich úplného vysušenia nesmie prejsť viac ako polhodina, inak stráca farbiacu schopnosť. Dostať ho kúpiť ako sušené tyčinky alebo v prášku.

  • Lada Kovářová | 23. 2. 2006 12:33

    Kolik tedy alespoň přibližně toho šafránu? Opravím to. Já takto recept dostala, přiznávám, že jsem ho ještě nezkoušela :)

  • Tereza Jarčušková | 23. 2. 2006 12:17

    Súhlasím s Petrom, šafránu sa dáva málinko. Sú to vlastne blizny kvetu, preto je taký drahý. Ale vo veľkom množstve skutočne dáva horkastú príchuť.

  • Petr | 23. 2. 2006 10:26

    2 lžíce šafránu je skutečně přehnané a autorka tento recept buď nevařila vůbec, nebo nepoužívala šafrán. Při tomto dávkování by rýže byla velmi hořká a měla mýdlovou příchuť a cena koření by se pohybovala ve stovkách korun.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Šafrán Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

199
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
132
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
92
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
83
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
68
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Sytý salát Pipirrana
Sytý salát Pipirrana
Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact