• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Sádlovky - recept po babičce
Napište svůj komentář k receptu

Sádlovky - recept po babičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sádlovky - recept po babičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g sádlo
    • 150
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 60
      g kakao
    • zavařenina po upečená - výrazná

Postup přípravy receptu

1
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť sádla ani nepoznáte. Příprava není vůbec složitá, jen je potřeba trochu hlídat průběh pečení. Všechny suroviny promísíte rukama, sádlo si nechte nejdříve trochu "povolit" při bězné pokojové teplotě, lépe se s ním pak pracuje.
2
Hotovou hmotu nemusíte dávat odležet, jen pokud se vám těsto hodně lepí na ruce, pak ho dejte trochu vychladit. Z těsta tvořte kuličky a pak do nich obrácenou vařečkou utvořte důlek. Na suchý plech je dávejte trošku od sebe, pečením se malinko zvětší. Pečte asi 15 minut při 150 °C.
3
Při zkoušce upečení nechte jeden kousek vychladit, protože na omak těsto vypadá jako nedopečené. Hotové cukroví poznáte nejlépe na spodu, je lesklé. Pozor, horké cukroví je velmi křehké, nesundavejte ho tedy hned po upečení. Nakonec sáčkem se zdobičkou naplňte důlek zavařeninou a hotové cukroví poprašte moučkovým cukrem.
4
Toto cukroví je u nás nejoblíbenější, recept mám po své babičce a je léty prověřený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Sulc - recept po babičce

Sulc - recept po babičce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka.halamkova | 1. 2. 2019 19:08

    Jsou naprosto úžasné, na vánoce nesmí chybět.

  • Katka | 21. 12. 2013 16:22

    Sádloví černoušci jsou u nás velice brzy pryč. Do důlku nedáváme zavařeninu, ale nalijeme tam čokoládu a dozdobíme lentilkou. Recept mám také po babičce (7 dkg sádla, 7 dkg moučkového cukru, 10 dkg hladké mouky a 3 dkg kakaa). Pro naše malé strávníky musím dělat tak pět dávek. ;-)

  • mm | 9. 12. 2012 15:23

    souhlasím s jajou a přidávám zklamaně-rozpadají se

  • Verča | 9. 11. 2012 07:52

    Tohle cukroví znám od své babičky, bylo moje oblíbené :-) Jen dávala doprostřed oříšek. Už jsem ho nejedla víc než 10let, tak díky za recept, určitě u nás na Vánoce nebude chybět :-)

  • knoma
    knoma | 20. 12. 2010 17:36

    Tento recept by se u nás v rodině dal nazvat již tradičním, ale jeho problém je ten, že ho lidi buď zbožňují, anebo nesnáší. Mám vyzkoušenou variantu, kde je jen 150 g cukru moučka a 160 g hl. mouky. Jinak je to úplně to samé. Kuličky se musí dělat relativně malé (důlek dělám čínskou hůlkoku), protože velké pak zaplácnou hrozně pusu a zkazí celou chuť. Moc nám chutná a kamarádka, znalkyně sádlovek, je vždycky sní dřív, než se k nim dostane někdo jiný. Přikládám letošní fotografii.

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 11. 2010 14:06

    Dobrý den, který komentář máte na mysli? Já je vidím seřazené podle data.

  • Klára K. | 29. 11. 2010 19:29

    Prečo komentáre nie sú zaradené podľa dátumu? :-! :'(

  • hanculka1 | 29. 11. 2010 18:07

    souhlasím, citronová poleva je v našem rodinném receptu taky!! 8-)

  • Olga . | 27. 12. 2008 21:44

    Pro jaja 13: letos jsem řešil stejný problém, někde jsem narazil na ČERNÉ SÁDLOVÉ KOLÁČKY. Oproti tomuto rec. je tam méně cukru a navíc ml.ořechy. Každopádně je to vítěz letošního vánočního dostihu :-) I když se jedná o minimální rozdíl proti tomuto rec., tak jsem si dovolil jej vložiti do NOVÝCH :o(

  • jaja 13 | 24. 12. 2008 05:56

    Tak jsem se letos rozhodla, že upeču některé nové druhy vánočního cukroví. Tohle bylo jedno z nich. Ale už niky více. Nevím, ale nikomu to moc nechutná. Moc mastné, moc sladké a vlastně i moc kakaové. Promiňte, ale fakt ne.

  • Marsí *** | 23. 12. 2008 00:38

    Mám také skoro identický recept a do toho důlku dávám jak pikantní zavařeninu (nejlépe nakyslou, třeba rybízovou), tak ještě polovinu lískového oříšku. Pantáta se pak může umlsat..:-))

  • Petra Seibertová | 20. 12. 2008 19:15

    Opravdu skvělé cukroví.Dávám za 1*

  • Renáta | 15. 12. 2007 18:54

    Petro, těší mě, že máte tohle cukroví taky rádi. Je to i u nás opravdu takový rodinný recept, ani nevím, odkud ho moje babička měla.Maruško, vaničkové sádlo nepoužívám a škvarky bych také nedala. Letos jsem použila "Naše nejlepší vepřové sádlo", zn. Brick. Zdravím Věru, jsem ráda, že recept přišel vhod a že cukroví chutná.

  • Petra Plevová | 13. 12. 2007 08:43

    Tohle cukrovíčko zbožňuju!Je to jeden z našich rodinných receptů.U nás doma ještě zavařeninu jakoby zavíčkujeme citronovou polevou,aby rychle nevyschla a ještě to dodá na pikantnosti.

  • vera | 12. 12. 2007 22:57

    Dnes jsem pekla, jsou výborné, děkuji za recept.

  • Marie Pospíšilová | 11. 12. 2007 08:27

    Místo vaničkového sádla, které je většinou z plstního, tedy méně kvalitního sádla, je lepší použít jemně mleté škvarky, které zbydou po slití z domácího sádla. Jen nesmí být příliš přepečené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Sádlo Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

71
Cibulové kroužky
Cibulové kroužky
64
Ovocný krémový koláč
Ovocný krémový koláč
60
Polévka do posilovny
Polévka do posilovny
53
Pikantní sýrové špízy
Pikantní sýrové špízy
48
Vepřové řízky ve sněhu
Vepřové řízky ve sněhu

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Ledová královna Eva Decastelo: Nahé křivky zabořila do sněhu

Ledová královna Eva Decastelo: Nahé křivky zabořila do sněhu

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Sádlové bochánky bez lepku
Sádlové bochánky bez lepku
Sádlové měsíčky
Sádlové měsíčky
Sádloví černoušci
Sádloví černoušci
Sádlovníky z vepřového sádla
Sádlovníky z vepřového sádla
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Sacher dort
Sacher dort
  • Recepty.cz
  • Sádlovky - recept po babičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact