• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sachrův dort IV.
Napište svůj komentář k receptu

Sachrův dort IV.

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sachrův dort  IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g čokoláda na vaření
    • 120
      g máslo
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 6
      ks vejce
    • tuk na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • 200
      g meruňkový džem cca

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. K rozpuštěné čokoládě přidáme změklé máslo a moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme žloutky a stále šleháme. Z bílků a cukru krupice vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme a zlehka vmícháme mouku.
2
Formu o průměru 22 cm vymažeme, vysypeme a nalijeme těsto. Pečeme na 180 stupňů cca 55 minut - vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí vodorovně prokrojíme na dva stejné díly. Spodní díl potřeme polovinou džemu/marmelády, přiklopíme a natřeme druhou polovinu korpusu zbylou marmeládou. Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Polevou pečlivě potřeme dort ze všech stran, uhladíme a dáme do chladna ztuhnout. Dort krájíme na 16 dílků.
3
* Můžeme zdobit kopečkem šlehačky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sachrův dort

Sachrův dort

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Moni | 13. 11. 2016 07:54

    <3 sacher ma vzdycky sve osobite kouzlo a chutna naprosto bozsky

  • Jarka | 16. 5. 2016 15:45

    Po rozříznutí jsem buchtu pokapala ještě rumem, protože dort byl určený pro manžela. Jináč do sacheru rum asi určitě nepatří. Dort měl úspěch :-)

  • Jarka | 16. 5. 2016 15:41

    ehm, to si obuješ boty, zajdeš do obchodu a vybereš tu co ti vyhovuje a chutná...

  • Miri | 29. 2. 2016 12:23

    ehm, a ta poleva se dělá jak? to v receptu není...

  • Nina Weisova | 17. 4. 2015 21:20

    Je luxusni <3

  • Alena 1A | 16. 11. 2014 19:24

    opravdu výborný recept, dort je vláčný a chuť čokolády je fantastická a hlavně rychlá příprava, doporučuji a dávám za 1

  • HelenaPa | 24. 9. 2013 14:40

    Dort byl výborný, všichni chválili. Dávám velkou 1.

  • bartíšínek
    bartíšínek | 20. 1. 2013 12:29

    Dort byl opravdu dobrý, ale nepovedlo se mi vyšlehat bílek s cukrem úplně na tuhý sníh, nevím proč. Ale určitě dopuručuji :-)

  • šárka | 21. 10. 2012 12:23

    Ano, do dortu všech 120 g čokolády, a na polevu si vzít jinou čokoládu...

  • Dorotka | 31. 7. 2011 10:00

    Dort jsem pekla už podruhé.Po předešlé zkušenosti spíš zvolna než naplno.Čokoládu jsem dala 120g a potom na polití použila polevu od Dr.oetkera.Je vynikající,ikdyž pod pojmem dort mám jinou představu,spíš krémové atp.Je to ale jen název a na chuti nic nemění.

  • Darina | 2. 6. 2011 16:19

    chtěla bych se jen zeptat... do korpusu mám rozpustit všech 120 g čokolády? a na polevu vzít další čokoládu? nebo to mám nějak rozdělit? :-)

  • Bára | 12. 5. 2011 19:21

    Moc dobrý, jen jsem se trochu vyvztekala s polevou, ale to není chyba receptu ;-) , zamaskovala jsem nedostatky šlehačkou :-D . Posílám pochvalu :-))

  • Věra | 15. 2. 2011 21:05

    Myslela jsem si,že bude složitější než vypadal a šlo to.Navíc byl luxusní :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hrubá mouka Máslo Meruňkový džem Moučkový cukr Polohrubá mouka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Makové koblížky

Makové koblížky

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

62
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
59
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
24
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Sacher dort
Sacher dort
Sachrův dort
Sachrův dort
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová Pizza z listového těsta
Salámová Pizza z listového těsta
Salámová pomazánka III.
Salámová pomazánka III.
  • Recepty.cz
  • Sachrův dort IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact