• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový pilaf
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový pilaf

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový pilaf
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek rýže
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kardamom
    • 1
      špetka koriandr
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      ks badyán
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka římský kmín
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks mrkev
    • 250
      g houby čerstvé nebo sušené
    • 1
      šálek bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní koření a dusíme doměkka.
2
Zvlášť na oleji osmažíme pórek, sušené či čerstvé houby a mrkev, podlijeme bílým vínem a podusíme. Vmícháme do uvařené rýžové směsi.
3
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agata Maslowa
    Agata Maslowa | 8. 8. 2014 20:57

    Zkoušela jsem (bez použití kardamomu, badyánu a koriandru - ty jsme neměli doma) a moc mi chutnalo :-) Akorát mi v receptu chybí sůl, tak jsem ji tam dle vlastního uvážení dala ;)

  • Hoanzo | 5. 3. 2014 02:20

    ZKUTEČNĚ JE TO TROCHU 'DIVOČINA'...ale když může mít Eliška ráda divočinu,tak proč ne my? .. :-\

  • Husice | 10. 7. 2013 15:18

    a už jste to zkoušela nebo kritizujete jelikož to PŘEDPOKLÁDÁTE??? :-!

  • Jindra1960 | 3. 12. 2012 10:41

    Tolik koření (přidáme ostatní koření) do jednoho "hrnce" způsobí, že vlastně cítím jen to koření. Bez ohledu na špetkové množství. Nehledě na absolutně vzájemnou neslučitelnost některých těch koření Chuť jídla je jaksi potlačena :-! :-(

  • Vlasta Novák | 18. 7. 2012 09:39

    Dobrý den, opraveno dle staré verze webu. Díky

  • HelenaPa | 18. 7. 2012 08:03

    V receptu chybí základní ingredience - rýže.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Bílé víno Bobkový list Cibule Houby Kardamom Kmín Koriandr Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Pórek Římský kmín Rýže Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorové maso

Mramorové maso

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Pečená kuřecí prsa s…
36
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
35
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
31
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
26
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím masem
Rýžový salát s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Rýžový pilaf
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact