• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 19
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Milovníci sladkých jídel si rozhodně pochutnají na tomto vynikajícím rýžovém nákypu plném šťavnatých švestek, který krásně voní po skořici. Každé sousto se vám bude rozplývat na jazyku.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g kulatozrnná rýže
    • 500
      ml mléko
    • 2
      špetka sůl
    • 60
      g máslo + na vymazání formy
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 10
      ks švestky

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchněte v cedníku, vsypte do litru vroucí, osolené vody a 5 minut povařte. Mezitím v jiném hrnci ohřejte mléko k bodu varu. Rýži slijte a vhoďte do hrnce s mlékem. Osolte, zakryjte pokličkou a na velmi mírném ohni vařte 15 minut, dokud rýže nezměkne a mléko se nevsákne. Občas promíchejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně uvařit rýži

2
Do horké rýžové kaše vmíchejte máslo a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
3
Troubu předehřejte na 170 °C. Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě části. Žloutky, 1 cukru a skořici našlehejte do husté světlé pěny. Bílky nejprve krátce našlehejte do pěny, poté do nich přidejte zbývající cukr a vyšlehejte pevný sníh.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

4
Žloutkovou pěnu vmíchejte do zchladlé rýžové kaše a poté jen zlehka připojte asi dvě třetiny sněhu. Hmotu vlijte do máslem vytřené zapékací mísy, uhlaďte a nahoru rozložte švestky. Nakonec rozprostřete zbylý sníh a pečte přibližně 40 minut. Poté nechte nákyp zchladnout, rozkrájejte a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Radeckého nákyp

Radeckého nákyp

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kulatozrnná rýže Máslo Mléko Skořice - mletá Sůl Švestky Vejce

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Bigos

Bigos

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

131
Francouzský dresing
Francouzský dresing
101
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
82
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
69
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
62
Celerový krém
Celerový krém

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový pilaf
Rýžový pilaf
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact