• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s tvarohem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení rýže
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 3
      lžíce máslo
    • meruňky
    • 1
      balení tvaroh
    • kompotované ovoce švestky, jahody - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme dle návodu, vodu slijeme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a pomalu rozvařujeme na kaši. Postupně přidáváme med a žloutek. Jak je kaše hotova, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
2
Mezitím připravíme tvarohový krém: smícháme změklé máslo, tvaroh, cukr a dle potřeby 1-2 lžíce mléka na rozředění. Do vymazané zapékací mísy (průměr 25-30 cm) klademe vrstvu rýžové kaše, tvarohového krému, libovolné ovoce, opět tvaroh a nakonec rýže.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 40 minut, až se začne dělat kůrčička. Nakonec na talíři je dobré ozdobit zbylým ovocem a lehce přelít kompotovanou šťávou. Je možné si vše přisladit, mě a celé rodině chutná takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 2. 9. 2014 13:33

    Ahoj ve spolek, chystám se dělat rýžový nákyp, jen pro ujištění, kolik gramů rýže jste dali? :) Díky a hezký den

  • Leňulka | 5. 6. 2014 14:29

    Tak jsme dali s mamkou půl s kyselou marmeládou a půl se zavařenýma trnkama a paráda, obě jsme na prasknutí O:-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 23:04

    Tak se povedl :-) Synovi a přítelovi mooooc chutná <3 Děkuju moc za super recept :-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 22:31

    Ahoj.Tak už je v troubě :-) Dělala jsem ho poprvý,tak pak napíšu jak se povedl nebo nepovedl ;-)

  • :o) | 6. 9. 2012 11:59

    právě jsem tento rýž.nákyp dodělala a musím říct že je jednoduchý a opravdu výborný :o)

  • Andrea | 4. 11. 2011 09:57

    Nákyp nám moc chutná.

  • pajosan | 30. 10. 2010 20:12

    soo deska ne:)

  • Lada Javorkova | 27. 1. 2009 22:51

    Vyborny nakyp. Chutnal az v Japonsku a ted bude chutnat i v USA. Dekuji za vyborny recept. (jen pro informaci, varim 1 1/2 hrnku ryze v 2 hrneccich vody. Ryze se pod poklickou privede z prudka do varu a pote se plamen stlumi na minimum, a od teto chvile varim 20 minut, neustale prikryte. Recept od Japonske "mamasan")

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kompotované ovoce Máslo Med Meruňky Mléko Moučkový cukr Rýže Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

59
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
54
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
48
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s…
43
Penne quattro formaggi
Penne quattro formaggi
31
Zapečené Manicotti
Zapečené Manicotti

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact