• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s ovocem

autor: danio.rerio
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 182
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 1
      hrnek rýže kulatozrnná (300ml)
    • kompotované ovoce
    • 3
      lžíce cukr 2 - 3 vrchovaté (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to 15 - 20 minut).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

2
Odstavíme, přidáme máslo, promícháme a podle chuti osladíme. Necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutky a tuhý sníh z bílků.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Polovinu hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe ovocem, přikryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do vyhřáté trouby.
4
Pečeme asi 30 minut při 200°C.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Radeckého nákyp

Radeckého nákyp

Rýže s ovocem

Rýže s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pamela Drtilová | 20. 9. 2018 14:28

    nejlepší recept na rýži na sladko :P Udělala jsem jednou a už dělám pokaždé ! Chutná uplně všem i sousedům. Nejlepší s merunkama :3 Btw. nepíše péct ale na plotně v mléku uvařit ! CCa 10-15 minut mi trva než z toho mám kaši! Pak davam na cca 10minut zapéct ze všemi ostatnmi surovinami ;)

  • Magda | 14. 2. 2017 10:18

    Péct rýži v mléku je pěkný nesmysl. Samozřejmě se to připálilo a bylo zkažené vše

  • Adriana | 19. 11. 2015 20:06

    Pekný večer....ja uvarím ryžu v mlieku,medzitým sivyšlahám maslo so žltkami a praškový cukrom.Ked je ryža uvarená a dobre vychadnutá potom tam môžeme vmiešať to vyšlahané maslo.Polovicu hmoty dám do janskej misy nato dávam nastrúhané jablčka,posypem škoricou,osladím a nato dám ešte tvaroh zmiešaný s vajíčkom a cukrom.Nakonie dalšiu vrstvu ryže a zapečiem v rúre asi pol hodinu potom pridám vyšlahaný sneh navrh a zapekám kým nezrúžovie...dobrú chuť :-)

  • Markéta | 10. 10. 2015 14:19

    Dobrý den, po půl hodině pečení je stále řídký, dělala jsem přesně podle návodu. Snad se to tedy nakonec povede, uvidím...jestli ho budu muset péct ještě hodinu, jak tady píší jiní uživatelé... :-\

  • Markéta | 10. 10. 2015 14:19

    Dobrý den, po půl hodině pečení je stále řídký, dělala jsem přesně podle návodu. Snad se to tedy nakonec povede, uvidím...jestli ho budu muset péct ještě hodinu, jak tady píší jiní uživatelé... :-\

  • Betty | 31. 7. 2015 12:52

    Je toho opravdu dost, mám plnou zapékací mísu (oválnou, asi 20cm x 30cm). S manželem to máme na 2 dny. Poprvé jsem dělala dvojitou dávku a neměla jsem to ani do čeho dát. A je to opravdu výborný recept :-)

  • Nikijaho
    Nikijaho | 10. 4. 2015 19:18

    Tak jsem zkusila vaši verzi a dopadlo to docela dobre, az na to ze jsem to musela pect asi 1.5 hodiny.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 10. 4. 2015 19:17

    Tak z 500g ryze je pekac nakypu. Dobry recept, jen jsem pekla asi 1.5h.

  • Iva | 7. 1. 2015 16:48

    Chci se jen zeptat kolik toho asi tak je :-) Mam doma jedliky tak jestli mam davat dvojitou davku ;-)

  • bety | 29. 9. 2014 14:24

    Dobrý den, moc děkuji za uveřejněný recept, nákyp je vynikající. :)

  • lída | 11. 5. 2014 09:36

    Dobrý den,mám prosbu, je to opravdu jen jeden hrnek rýže na litr mléka?Připadá mi to málo.Váš recept mě zaujal,protože jsem měla obdobný,jenže jsem si ho tak nějak pěkně uschovala,že ho nemůůžu najít :-) Děkuji za onfo.

  • B.Lucie | 16. 4. 2014 18:08

    Výborné ;)

  • kopalka | 24. 1. 2014 12:42

    Nákyp byl supr, 1/4 l mléka jsem nahradila smetanou a bylo to skvělé. S broskvema, skořicí. 1

  • danio.rerio | 10. 12. 2013 16:08

    Babička někdy dává sušené švestky, zajímavá obměna, je to pak chuťově výraznější :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 25. 10. 2013 13:03

    já teď udělala se švestkami a vynikající... jen si myslím, že není nutné dávat kompotované ovoce, čerstvé udělá lepší službu (nemusíte se mnou souhlasit), a mražené se taky dá použít... jednoduchý, chutný recept... dávám 1

  • okurek | 20. 7. 2013 13:14

    Čerstvé meruňky jako první, pak vrstva malin, výborné, za jedna.

  • anonym | 25. 5. 2013 11:05

    troll ;-)

  • Ladunkap | 17. 4. 2013 20:57

    Dneska jsem si udělala radost a udělala tuhle dobrotu. Super!!!

  • jana.pokr | 13. 4. 2013 13:46

    Já dávám broskve a jahody a žloutky spojím s máslem. Dávám: 1:-)

  • Lenny18 | 28. 1. 2013 12:31

    Doporučuju do rýžové kaše dát vanilkový cukr, místo klasického :)) jinak za 1! :)

  • dinno | 27. 1. 2013 11:49

    ahoj.Při hledaní nákypu jsem všude našel jen tento recept. je dobrej. tady je muj :-) .- pro 4člennou rodinu. 0,5 kg dlouho.zr. rýže, 1,2 L mleka. ,0,3 l je štávy z broskví v plechu. tu svařím s mlékem a přidam řýži a špetku skořice. :-\ postup je stejny, jen na broskve přidam spařene rozinky,100g.udelat vrstvy a trochu,asi 2 lžíce sněhu dám na vrch. a pečeme. vysledek je super. dobrou. . . ;-)

  • JOSEF | 27. 11. 2012 18:46

    JÁ JSEM NA SLADKÝ TAK DÁVÁM ZA 1 ČAU <:-)

  • Lenka | 22. 8. 2012 14:30

    Výborné. Dávám 1.

  • Monika | 4. 1. 2012 08:13

    Tento recept jsem hledala dlouho,přesně jako od maminky, musím dát 1*********. Opravdu dobrý. díky :-*

  • myska | 11. 8. 2011 12:45

    Zrovna včera jsem vzpomínala, jak moje maminka (když jsem byla malá holka), přidávala na nákyp před dopečením "sněhovou čepici" z bílků a pak krátce dopekla.

  • Marketa | 4. 6. 2011 13:31

    Moc dobry nakyp :-) Dekuji za dobry receptik.

  • MisuleZG | 10. 3. 2011 12:36

    Velice výborné.S manželem jsme si pochutnali :-) :-)

  • Michaela Linhartová | 30. 8. 2010 08:46

    Já si akorát utřu cukr, máslo, žloutky a zamíchám s rýží a vmíchám tuhý sníh. Dávám také 1*

  • Šárka Krejčíková | 27. 5. 2010 13:49

    Nákyp jsem udělala a byl výborný, děkuji za recept. Akorát místo obyč. cukru jsem dala vanilkový a byla to opravdu mňamka! (nákyp jsem dělala poprvé :o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kompotované ovoce Máslo Mléko Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

37
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
34
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
30
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
25
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
23
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový pilaf
Rýžový pilaf
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact