• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s kompotem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s kompotem

autor: Jirka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 250
      g rýže
    • 700
      ml mléko
    • 120
      g máslo + na formu
    • 50
      g med
    • 5
      ks vejce
    • 0,50
      lžička sůl
    • hladká mouka
    • 400
      g broskve kompot
    • 80
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Pořádně propláchnutou rýží dejte do hrnce, zalijte mlékem a vařte doměkka, dokud se nevstřebá všechno mléko. Po dobu vaření míchejte, aby se rýže nepřipálila. Máslo vyšlehejte s medem do pěny a postupně do ní zašlehejte žloutky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Uvařenou rýži odstavte a nechte v hrnci vychladnout. Žloutkovou směs ochuťte citronovou kůrou a postupně do ní zapracujte vychladlou rýži. V druhé misce vyšlehejte tuhý sníh ze 3 bílků a špetky soli. Zlehka ho vmíchejte do rýžového základu.

RADA: Strouhání citronu

3
Připravenou formu vymažte máslem a vysypete hladkou moukou. Polovinou rýže pokryjte dno formy, navrch rozložte vrstvu broskví. Ovoce zakryjete zbylou rýží. Takto připravený nákyp vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 20 minut.
4
Nad párou míchejte zbylé bílky s cukrem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté přendejte nahřáté bílky do mísy robotu a na nejvyšší otáčky šlehejte, dokud sníh nevychladne. Dejte pozor, abyste bílkovou hmotu nepřešlehali. Po 20 minutách vyndejte nákyp z trouby a navrch opatrně navrstvěte připravený sníh. Nákyp vložte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších cca 10 minut.

RADA: Šlehání sněhu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krystal Hladká mouka Máslo Med Mléko Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Lehký salát

Lehký salát

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

614
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
50
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
38
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s kompotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact