• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s kompotem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s kompotem

autor: Jirka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 250
      g rýže
    • 700
      ml mléko
    • 120
      g máslo + na formu
    • 50
      g med
    • 5
      ks vejce
    • 0,50
      lžička sůl
    • hladká mouka
    • 400
      g broskve kompot
    • 80
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Pořádně propláchnutou rýží dejte do hrnce, zalijte mlékem a vařte doměkka, dokud se nevstřebá všechno mléko. Po dobu vaření míchejte, aby se rýže nepřipálila. Máslo vyšlehejte s medem do pěny a postupně do ní zašlehejte žloutky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Uvařenou rýži odstavte a nechte v hrnci vychladnout. Žloutkovou směs ochuťte citronovou kůrou a postupně do ní zapracujte vychladlou rýži. V druhé misce vyšlehejte tuhý sníh ze 3 bílků a špetky soli. Zlehka ho vmíchejte do rýžového základu.

RADA: Strouhání citronu

3
Připravenou formu vymažte máslem a vysypete hladkou moukou. Polovinou rýže pokryjte dno formy, navrch rozložte vrstvu broskví. Ovoce zakryjete zbylou rýží. Takto připravený nákyp vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 20 minut.
4
Nad párou míchejte zbylé bílky s cukrem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté přendejte nahřáté bílky do mísy robotu a na nejvyšší otáčky šlehejte, dokud sníh nevychladne. Dejte pozor, abyste bílkovou hmotu nepřešlehali. Po 20 minutách vyndejte nákyp z trouby a navrch opatrně navrstvěte připravený sníh. Nákyp vložte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších cca 10 minut.

RADA: Šlehání sněhu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krystal Hladká mouka Máslo Med Mléko Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Harlekýn

Harlekýn

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Marináda na kuřecí maso s citrusy

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

73
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
52
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
33
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
28
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý,…
24
Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Kuře na paprice s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s kompotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact