• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s brokolicí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s brokolicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 1
      ks brokolice
    • 150
      g šunka
    • 200
      g eidam sýr
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 2
      lžíce strouhanka a 1 lžíce másla - na vymazání a vysypání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky přidáme rýži, brokolici, polovinu sýra, osolíme, opepříme, okořeníme vegetou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rychlý rýžový nákyp

Rychlý rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • olinka | 12. 10. 2014 12:18

    velmi dobré, nikdy bych nevěřila že se dá spojit rýže a brokolice

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 12:02

    Doufám, že autorce nevadí vložení fotografie. Pokud ano, pokusím se vymazat.

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 11:59

    Právě jsem dovařila, ochutnala a musím říct, že výborné. Místo šunky jsem orestovala kuřecí a přidala rajčátka, jinak jsem šla podle receptu a dávám za 1. Ale zapékala jsem asi 35 minut než to bylo hotové. Nevím proč to trvalo tak dlouho. Za recept děkuji :-) , určitě jsem nevařila naposledy.

  • Gábina H | 29. 1. 2009 15:13

    Díky Věro, vyzkouším :-)

  • Věra Štroblová | 29. 1. 2009 13:56

    Gabino H. :-) odpovídám trochu později ale přece :-) ...dávám opravdu vody jak říkám a papiňák nechávám ještě zavřený dokud nevyjde pára... Je pravda, že když jsem dělala dříve rýži v troubě, více se sypala, ale záleží na každém, jak vyzkouší poporvé a pak si dle své chuti množství upraví sám. Také záleží jaký druh rýže zrovna vaříte :-))

  • Monika Špinková | 29. 1. 2009 10:39

    Je to opravdu výborné, dělala jsem už několikrát. Šunku většinou vynechávám, uzeninám moc neholdujeme, a dávám klidně víc brokolice.

  • Tereza Rydlová | 20. 1. 2009 15:50

    Teda to je dobrota! Právě jsem dodělala a ochutnala a je to výborné! Jen jsem neměla čerstvou brokolici, takže jsem to dělala z mražené, a přidala jsem ještě osmažené kostičky kuřecího masa a pórek. Dávám za 1, je to skvělé. Díky moc za recept!

  • Gábina H | 10. 11. 2008 13:15

    Věro, chci se zeptat, jestli se všechna voda v papiňáku vyvaří. Já dělám rýži normálně na plotně a dávám na 1 díl rýže 1,5 dílu vody. 3 díly se mi zdají dost.

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 11:01

    To je také dobrý nápad, je to z jednoho hrnce a to ráda vařím, díky za nápad. Může se tam přidat např.i kousek kuřecího a bude to dietní jídlo.

  • Věra Štroblová | 10. 11. 2008 10:37

    Od té doby co jsem začala zkoušet recepty v papiňáku, dělám rýži takto : osmažím na oleji a kousku másla cibulku, přidám okapanou spařenou rýži, orestuji, zaliji 1:3 vodou osolím nebo kokořením dle chuti bujonem a nahoru dám květák nebo brokolici někdy i mrkev, uzavřu a nechám 5-8 minut hrnec odsyčet, pak nechám cvilku dojít a můžu říct, dobrota a skoro bez práce :-)) nakonec ozdoba : posypu sýrem, trocha kečupu nebo i jablečného čatní a kousek čínského zelí a jídlo jak z interhotelu :-)

  • Valentýna Křížová | 10. 11. 2008 10:24

    Výborné! lehké a zdravé jídlo, zvlášť ta strouhanka na vysypámí mísy mě příjemně překvapila - je to takové křupavější :-) Doporučuji!

  • Jana Czerwenková | 17. 5. 2007 17:05

    Měli jsme dnes k obědu. Výborné! Neměla jsem šunku, tak jsem dala poloměkký salám, přidala pórek a koktejlová rajčátka na čtvrtky. Nevím, jestli to už není jiný recept, ale jako inspirace posloužil tento a zaslouží si jedničku. Určitě zase někdy udělám.

  • Anonym | 16. 4. 2007 23:35

    Dělám něco podobného, ale přidávám ještě na kousky pokrájená rajčata, případně kousek cukety. (Kromě toho, že to skvěle chutná a barevně lahodí oku, brokolice i rajčata mají hodně antioxidantů a když se navzájem kombinují, účinek se násobí, jak jsem kdesi na netu vyčetla.)

  • Linda Klein | 16. 4. 2007 10:08

    Vcera jsme meli k obedu a moc jsme si pochutnali. Urcite brzy zopakuji :-))

  • Marcela Šepsová | 5. 2. 2007 10:14

    Moc dobré, můj muž se ptal jestli píšu komentáře a jestli né, tak ať teď napíšu. Je to fantastické a tento recept budu dělat často.

  • Lada Kovářová | 27. 5. 2006 17:37

    1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky je na vymazání a vysypání zapékací misky. Doplním do receptu.

  • Michaela Atherton | 27. 5. 2006 17:34

    Ta strouhanka se dava dospodu misky nebo se vmicha do smesi?

  • Martina | 27. 5. 2006 16:00

    Vyborne, dekuju! Misto sunky jsem pro pritele dala kure, 2 cibule, trochu petrzelky a palive papriky,prave si pochutnava!

  • Kristýna Dvořáková | 9. 3. 2006 16:45

    Opravdu velmi,velmi dobré. Chutnalo i manželovi. Dávám 1.

  • Martina S. | 28. 1. 2006 12:34

    Dobrůtka, schváleno celou rodinou. Děkuji za recept, největší chuť měl náš tříletý syn, přidal si dvakrát.

  • Zdena z JM | 17. 1. 2006 07:34

    Hledala jsem nějaké lehké zeleninové jídlo.Toto je to pravé.Dala jsem méně rýže,více brokolice.A ještě jsem si to usnadnila tím,že jsem nic nešlehala,vejce a máslo jsem jen zamíchala do této směsi a upekla v remosce.Výborné.

  • Alena | 16. 1. 2006 12:09

    Výborný, rychlý a hlavně jednoduchý :-)) Doporučuji.

  • Lenka | 12. 8. 2004 13:43

    Vynikající,moc nám to chutnalo

  • Lenka | 21. 5. 2004 20:15

    Vynikající delikatesa.Vynecháním šunky získáte božskou krmi pro vegetariány, masožravci neprohloupí když šunky dají o 10 dkg víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Eidam sýr Máslo Pepř mletý Rýže Strouhanka Sůl Šunka Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Banánové řezy

Banánové řezy

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
20
Cuketový perník
Cuketový perník
19
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
18
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact