• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžovo-jablečný nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Rýžovo-jablečný nákyp

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • 3
      hrnek mléko 2,5-
    • rozinky
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      hrnek rýže
    • citron -nemusí být
    • tuk
    • skořice - mletá
    • 8
      ks jablka 6-
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle potřeby) a špetkou soli doměkka dle návodu, během vaření mícháme. Pak rýži necháme zchladnout. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Pěnu vmícháme do rýže spolu s tvarohem, skořicí, rozinkami, pokrájenými jablky a lžičkou strouhané citronové kůry (nemusí být). Nakonec zlehka vmícháme i sníh z bílků. Rýžovou směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s kopečkem zakysané smetany nebo joburtu (můžeme osladit, posypat skořicí...).
3
* Pekáček můžeme vysypat i kokosem.
4
* Nákyp je dobrý i vychladlý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžovo-masové placičky

Rýžovo-masové placičky

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlocka | 16. 12. 2016 19:15

    ted dojidam kousek ze vcera a chutna mi i kdyz jsem ho neohrala

  • Olina | 5. 2. 2016 20:44

    :-* :-* Výborný

  • Olina | 5. 2. 2016 20:40

    Výborné, chutnal všem :-*

  • Kadlecová Jana | 12. 1. 2015 06:47

    Byl moc dobrý, děkuji.

  • Barča | 15. 1. 2012 20:18

    <3 nákyp se povedl a byl supeeeer <3

  • Mirka | 13. 9. 2011 13:21

    U nás je velmi oblíbený a mě to těší, protože to není nic pracného a drahého a s dobrou polívkou ho můžu dát na stůl klidně i v neděli. Už jsem ho zkoušela i s meruňkama a švestkama, taky vynikající. :-)

  • Mony | 7. 7. 2011 12:43

    byl super :-P

  • Maruška | 31. 5. 2011 21:37

    Recept u nás zdomácněl, dělala jsem již několikrát, dnes jsem k jabkám přidala i pár jahod a je to výborné! Máme ho rádi i studený, hlavně když je venku vedro.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Z ovoce Oběd Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Máslo Měkký tvaroh Mléko Rozinky Rýže Skořice - mletá Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
34
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
30
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
21
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím…
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové placky
Rýžové placky
Rýžovo-masové placičky
Rýžovo-masové placičky
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
  • Recepty.cz
  • Rýžovo-jablečný nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact