• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžové suppli
Napište svůj komentář k receptu

Rýžové suppli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžové suppli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule malá
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      l vývar
    • 500
      g rýže na rizoto
    • 70
      g parmazán nabo nejemno strouhaný sýr
    • 3
      ks vejce
    • strouhanka na obalení
    • olej na smažení a něco na směs
    • párky nebo sýr, salám, šunka, vejce, kuřecí maso... dle vaší chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku. Na pánvi (velké) rozpalte olej a cibulku nechte zesklovatět. Připravte si horký vývar (v 1,5 l vařící vody nechte rozpustit 1,5 kostky kuřecího bujónu. Ke změklé cibuli nasypejte rýži (nepropláchnutou). Asi 1 minutu ji míchejte a restujte, aby se všechna zrnka obalila olejem. Pak přilejte vývar tak, aby byla všechna zrnka potopená a nechte vařit a stále míchejte.
2
Až se vývar lehce odpaří, opět ho přilijte aby rýže byla stále potopená a dál míchejte, dokud rýže nebude měkká a táhlá, krémová (asi 30 minut). Pak ji odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr.
3
Hned jak rýže trochu zchladne, přidejte 2 vejce a pořádně promíchejte a nechejte vystydnut úplně - já ještě dávám trochu strouhanky dovnitř rýže, aby se těsto nelepilo tak na ruce (takže přiměřeně strouhanky, ale nemusí být).
4
Směs co chcete dát dovnitř je dle vaší chuti. Já dělám s mletým masem a rajčetem (na boloňský způsob), párek, houby, mozzarela (italský způsob) nebo co dům dá - někdy kus šunky s vejcem na kostičky nakrájeným, bazalku, jindy jen párek nebo osmažené kuřecí maso s rajčetem...
5
Vytvarujeme větší koule, uděláme do nich díru a naplníme surovinami. Kouli pořádně umačkáme a obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance a smažíme ve fritéze nebo na pánvi jako krokety při 180 °C asi 4 minuty hezky dozlatova.
6
Hotové přendejte na připravenou utěrku nebo kus skotexu, aby se přebytečný olej vysušil.
7
Suppli jsou velmi výborné samotné, ale též s rajčatovou omáčkou. U nás si je oblíbili všichni, žiji v Itálii a tento recept jsem se naučila na Sicílii. Dělám je stále i jako hlavní chod a i jako předkrm třeba když jdeme k vodě....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžové placky

Rýžové placky

Cuketovo-rýžové placičky

Cuketovo-rýžové placičky

Rýžové nudle s olivami

Rýžové nudle s olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:51

    nedávno jsem rýžové suppli zkusila k večeři a celkem se zdařili. snědli se, ale nic extrovního to nebylo.tak jsem alespoň zase jednou zpestřila ten jídelníček něčím novým ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Olivový olej Párky Parmazán Rýže Strouhanka Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Psí keksy

Psí keksy

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
34
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
30
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
27
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Rýžové suppli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact