• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžové krokety (noky), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Rýžové krokety (noky), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 140
      g rýžová mouka hrubší
    • 70
      ml vařící voda
    • 40
      ml studená voda
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      lžička máslo jen půlka

Postup přípravy receptu

1
Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz poznámka níže.
2
Ohřát vodu do varu. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami), dolít studenou vodu. Po promíchaní nechat zakryté odležet 10 minut. Dále vypracovat těsto, hníst 8-10 minut, těsto mírné lepí. Spotřeba času 50 minut. Nechat odležet zakryté 30-60 minut v chladničce.
3
Odkrojit z těsta podélný díl, rozválet na váleček o průměru 2-2,5 cm. Lze dále rozkrájet na menší kousky a zakulatit na kroketky. Je možné zabalit do těsta náplň. Nebo ponechat válečky vcelku, podobné délky.
4
Vařit v páře nebo ve vařící vodě 20 minut. Výhodou vaření v páře je menší množství vody a kratší čas pro začátek varu. Lze podávat s oblíbenou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Názvy rýžové knedlíčky, noky, kuličky, krokety, šišky, sweet glutinous/sticky rice ball, tim tong jyun, yin-yang tong yuan, rice cylinder cake, garaeddeok, bar rice cake, garaetteok, massa de arroz coreana. Lepivá rýže zůstává slepená po uvaření bez vyprání prachu. Jiná rýže nepotřebuje vyprat, jsou oddělená zrna po uvaření. Použití pouze vařící vody způsobí ztvrdnutí tésta v plném průřezu. Nebyla zkoušena kupovaná rýžová mouka kvůli neznámé hrubosti. Namletí na hrubou mouku způsobuje mírnou lepivost, dostatečnou pro soudržnost těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Rýžová mouka Studená voda Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Domácí veka

Domácí veka

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Banánový dortík

Banánový dortík

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

22
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
21
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
21
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
17
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
15
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové koláčky
Rýžové koláčky
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a…
Rýžové nudle s olivami
Rýžové nudle s olivami
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím…
  • Recepty.cz
  • Rýžové krokety (noky), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact