• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ryžogalo falešné, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ryžogalo falešné, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryžogalo falešné, základní recept
Ryžogalo falešné, základní recept
Ryžogalo falešné, základní recept
Ryžogalo falešné, základní recept
Ryžogalo falešné, základní recept
Ryžogalo falešné, základní recept
Ryžogalo falešné, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 120
      g dlouhozrnná rýže loupaná
    • 850
      ml voda
    • 1
      ml sůl
    • 1
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

1
Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do studené vody. Pouze slijeme vodu přes sítko. Vaříme ze studené vody 850 ml v hrnci se silnějším dnem. Před začátkem varu ztlumíme ohřev, osolíme. Vaříme na mírném ohni 20 minut.
2
Do 10 minut varu lze protřásat hrnec. Poté je možné kaši občas zamíchat. Po uvaření přidáme máslo, případně naředíme, promícháme. Uvedené množství lze nalít na hluboký talíř, kaše drží pohromadě, tvoří kopeček. Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12 - 15 minut.
3
Poznámka autora receptu: Názvy rýžová kaše, rýžový pudink, vodová rýže, arroz caldo, arroz doce, arroskaldo, cháo bầu, gomme, juk, lapa, lapas, lugaw, lugao, mieum, rice congee. Tarakjuk je z mouky. Tsampurado je vařené na sladko. Varianta okayu. Varianta vylepšená meghli, mughli. Champorado, tsampurado je s čokoládou. Výhodou je dostatečné množství vody, prach po loupání zrn rýže zahustí zrna a zasytí. Po vyprání rýže by byla vodová chuť. Recept je z Řecka jako rizogalo. Podává se nasladko, rozdělené na 4 díly, vychlazené z ledničky jako dezert (horko v létě, podobně flammeri v Itálii, gazpacho ve Španělsku). Volitelně podle chuti: 3/4 lžičky cukru, 1/8 lžičky mleté skořice.
4
Poznámka 2: Pro uvaření ze středně zrnné rýže je potřeba 750 ml vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

148
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
123
Kachna s rozinkovým zelím
Kachna s rozinkovým zelím
50
Míchaná vejce s avokádem
Míchaná vejce s avokádem
37
Rybí hranolky ze sumečka afrického
Rybí hranolky ze sumečka…
30
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Hvězda Primy Libor Bouček (44): Už dnes jako Žolík

Hvězda Primy Libor Bouček (44): Už dnes jako Žolík

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Rýže se zeleninou a slaninou
Rýže se zeleninou a slaninou
Rýže se zelím a mletým masem
Rýže se zelím a mletým masem
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýžová kaše s jablky a mandlemi
Rýžová kaše s jablky a mandlemi
Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
  • Recepty.cz
  • Ryžogalo falešné, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact