• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýže na jiný způsob
Napište svůj komentář k receptu

Rýže na jiný způsob

autor: Schneiderová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže na jiný způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g dlouhozrnná rýže
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na oleji necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, prolisujeme česnek a přidáme majoránku. Krátce podusíme, zalejeme vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody). Zakryjeme a dusíme.
2
Ja vařím na elektrickém sporáku. Když voda s rýží začne vařit, vypnu plotýnku. Až plotýnka vychladne, je rýže hotová.
3
Každý, kdo tuto rýži jedl, chtěl recept. Doufám, že bude chutnat i vám. Kdo má rád ke smaženému kuřátku rýži, tak tato je ideální.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Tuřínový salát (na způsob bramborového)

Tuřínový salát (na způsob…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová | 29. 3. 2007 00:56

    Dělám takhle rýži již léta a je úžasná. Rýži zalévám vařící vodou. Na hrnek rýže dávám 1 1/2 hrnku VAŘÍCÍ vody. Vařící vodu ochutím solí, kari kořením a hovězím nebo slepičím bujónem. Voda má být více slaná - rýže to snese.

  • Barbora | 28. 3. 2007 18:54

    ryzecka je vynikajici...udelala jsem ji tady ve venezuele rodine mojeho manzela a vsem moc chutnala...akorat jsem ji teda malo osolila ale jinak vynikajici!!dekuji za recept!

  • Berča | 13. 11. 2006 13:39

    Prosím vás Andreo, jak vaříte rýži v remosce? Chtěla bych vyzkoušet, ale nevím poměr rýže - voda a jak dlouho. Moje babička vařívala rýži tak, že ji nějakou dobu dusila, pak vypla sporák, zabalila hrnec do utěrky a dala do peřin. V poledne rýži vyndala, byla horká, sypká a prostě vynikající. Já byla ještě malá a bohužel jsem se ji už nestačila později vyzpovídat.

  • Andrea Vorlova | 13. 11. 2006 13:14

    ja jsem tuhle ryzi delala je namiiiiiiiii a jeste mnohem lepsi je udelat ji v remosce je sypka a vyborna

  • Jana Z | 13. 11. 2006 12:24

    Tak Julinko, dovařeno, snězeno.Jelikož čtením a hlavně vařením všech těch úžasných receptů tady jdou kilíčka povážlivě nahoru,přidala jsem do rýže zelený hrášek a na kostičky nakrájené česnekové tofu,(česneku není nikdy dost) a máme to jako hlavní jídlo. zeleninový salát k tomu.Výborné, dávám jedničku.

  • Jana Z | 13. 11. 2006 11:15

    Díky za recept,hned se do ní pouštím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dlouhozrnná rýže Majoránka Olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Nakládané maso

Nakládané maso

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

100
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
74
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…
44
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
40
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
36
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Kylie Jennerová odhalila své bujné vnady: Sexy oslava narozenin!

Kylie Jennerová odhalila své bujné vnady: Sexy oslava narozenin!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Rýže na jiný způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact