• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rýže lon-tong
Napište svůj komentář k receptu

Rýže lon-tong

autor: u.f.o.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže lon-tong
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rýže se naplní do úzkého sáčku z husté tkaniny nebo vodu prpouštějící folie. Správný rozměr je 15x3,5 cm. Lze velmi snadno vyrobit.
2
Naplníme ho ze 2/3 dobře propranou rýží, vložíme do studené vody a na mírném ohni vaříme 2-3 hodiny. Rýže nabývá a zároveň se stlačuje. V době vaření osolíme vodu s rýží.
3
Po uvaření sáčky vyjmeme a necháme vychladnout. Krájíme na kolečka 1 cm silná.
4
Výborně se hodí ke grilovanému nebo rožněnému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • roman procházka | 10. 7. 2006 14:00

    Rýži používám dlouhozrnnou.Může to být jakákoliv tkanina propouštějící vodu tedy i mikrotenový sáček jen se do něho nesmí zapomenout udělat dirky to by potom bylo špatně.Ano rýže se solí opravdu jen po čas vaření.Správně by se tam mělo dát trochu zeleného potravinářského barviva protože originálně se to má vařit v banánovém listě,ale kde tady člověk sežene banánový list že,?

  • Zuza | 9. 7. 2006 14:15

    Môžeš prosím napísať, akú ryžu na to používaš?Vidím, že sú tu dotazy a ešte nezodpovedané, tak neviem, či sa dočkám, chcela by som to skúsiť.

  • Jana | 7. 7. 2006 22:31

    M§ôže to ísť i do mikroténoveho sáčku, alebo ako sú sáčky na tlačenku, len v menšom?

  • Zdena | 7. 7. 2006 09:27

    Romane, rýže se vubec nedochutí, jen voda se osolí počas vaření? Když voda vře, tak ohen stáhneme a pak vaříme 3 hodiny na slabo? Rozumím tomu dobře? Děkuji

  • Roman Procházka | 4. 7. 2006 23:41

    prosím můžu vám říct,že rýže opravdu rozblemcaná není.Když to rozkrojíte tak uvidíte krásně zrníčka rýže.Vařit to ve varném sáčku to opravdu není to ono.Rýžový knedlík to taky není Fakt.

  • Lidka Kábrtová | 3. 7. 2006 15:53

    Já mám pocit, že jste recept nepochopily (dámy). Myslím, že výsledkem je rýžový knedlík. Mohlo by to být zajímavé, možná by to šlo urychlit v papiňáku...

  • Ivana Přikrylová | 3. 7. 2006 13:37

    Proč neuvařit jednoduše kupovaný sáček s rýží, ale složitě a pracně vařit rýži podle výše popsaného receptu 3 hodiny? Myslím že bude "rozblemcaná", nebo se mýlím? Je rozdíl v chuti?

  • Jana Kutačová | 3. 7. 2006 12:54

    Mám stejný dojem,že to bude celkem neekonomické,ale velmi zajímavý recept.:o)

  • Jana | 3. 7. 2006 12:08

    To ta rýže musí být úplně rozvařená?A taky cena plynu nebo elektřiny za to tříhodinové vaření nebude asi zanedbatelná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Vaření Indonésie Malajsie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Turecký med

Turecký med

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

25
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Vánočka z osmi pramenů
Vánočka z osmi pramenů

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Leoš Mareš na rozlučce s Hezuckým: Pil jen kávu! Odjel brzy, ale..

Leoš Mareš na rozlučce s Hezuckým: Pil jen kávu! Odjel brzy, ale..

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

  • Recepty.cz
  • Rýže lon-tong
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact