• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlý nepečený moučník z polenty
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý nepečený moučník z polenty

autor: twiGGy4
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý nepečený moučník z polenty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • polenta (instantní)
    • mléko
    • voda
    • hnědý cukr
    • sůl
    • ovoce
    • oříšky
    • hořká čokoláda
    • ovesné vločky
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme kaši z polenty. Vždy na 1 díl polenty připadnou 4 díly tekutiny - v tomto případě dávám 2 díly vody a 2 díly mléka (ale lze uvařit pouze z vody). Do (nejlépe teflonového) hrnce dáme vařit mléko s vodou, špetkou soli, přisladíme cukrem, můžeme vhodit hrst rozinek. Až začne tekutina vřít, pomalu za stálého míchání vsypáváme odměřený díl polenty a metličkou míchame až do zhoustnutí kaše (cca 3 minuty).
2
Je na každém, jakým způsobem si kaši dochutí, důležité je zachovat poměr tekutin k polentě. Takže místo cukru a rozinek můžete přidat např. med, strouhaný kokos, vanilkový cukr, skořici, atp. Je možné též část vody/mléka nahradit šťávou z kompotu. Všechny tyto ingredience přidáváme ještě před vmíchaním polenty.
3
Připravenou kaši rovnoměrně rozprostřeme do nádoby vyložené pečícím papírem a povrch uhladíme mokrou stěrkou (kaše lepí). Výška vrstvy by měla být 1,5 - 2 cm. Nahoru potom naklademe ovoce, oříšky, čokoládu atp. - podle chuti. Necháme zchladnout a když polenta ztuhne, můžeme podávat.
4
**Tipy:**
5
\\
6
//Banánovo-čokoládová polenta// - na polentu poklademe plátky banánu a posypeme strouhanou vysokoprocentí čokoládou.
7
//Oříšková polenta// - na pánvi opražíme směs oříšků s ovesnými vločkami a touto směsí potom posypeme polentu.
8
//Polenta s ovocným želé// - polentu poklademe kousky ovoce a přelijeme dortovým želé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Rychlý moučník

Rychlý moučník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Nepečené Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Hořká čokoláda Mléko Oříšky Ovesné vločky Ovoce Polenta Rozinky Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
35
Švestková povidla
Švestková povidla
10
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Rychlý lahodný tvarohový koláč
Rychlý lahodný tvarohový koláč
Rychlý moučník
Rychlý moučník
Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný
Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný
Rychlý ovocný koláč
Rychlý ovocný koláč
Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany
Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany
Rychlý pangasius s ananasem
Rychlý pangasius s ananasem
  • Recepty.cz
  • Rychlý nepečený moučník z polenty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact