• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rychlý jablečný kompot
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý jablečný kompot

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablečný kompot
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks skořice celá
    • 4
      g hřebíček
    • 1
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, rozkrájíme na čtvrtky a zalijeme vodou. Přisypeme vanilkový cukr, vložíme koření a uvaříme do měkka.
2
Výborně chutná teplý i studený - obzvláště děti si na něm rády pochutnají. Tímto způsobem můžeme použít i sušší jablka, která čerstvá už nejsou 100%.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

Babiččin rychlý jablečný koláč

Babiččin rychlý jablečný koláč

Angreštový kompot

Angreštový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 13. 2. 2016 07:25

    Jednoduše dokonalá chuť ! Zbožňuji spojení skořice a jablek... <3

  • Verča | 21. 11. 2015 13:56

    Babička svařila jablka se švestkami, s kořením jak je uvedeno v receptu. Jako děti jsme to milovaly.Určitě to vyzkoušejte ;-)

  • Lee | 24. 10. 2015 18:59

    u nás se tenhle recept v rodině předává už léta, říkáme mu "čušpajz" :)) je to asi jediná věc, kterou táta rád "vaří" :)

  • Šárka | 21. 7. 2015 00:23

    Taky jsem neodolala a uvařila jsem ho. Akorát jsem měla asi kyselejší jablka,tak jsme si to ještě dosladili cukřenkou. Táta tuhle dobrotu dělává odjakživa. ;-)

  • Dominika | 14. 1. 2013 22:39

    Já osobně dělám jablkový kompot s hřebíčkem,škořicí,citronem a přidávám tam i pomeranč!Chuť je pak výraznější a kdo má rád,může si tam dát i rozinky:) Nejlepší je ještě teplý na ovesnou kaši nebo jen tak s piškoty pro děti;) :-)

  • Petulin310 | 8. 11. 2012 16:03

    Super, rýchlé, dobré prostě bomba. Dávám 1 :-)

  • hikle | 17. 8. 2012 15:26

    Výborně osvěží, dobré je přidat i citron.

  • Lia | 26. 10. 2010 11:14

    Výborný. Je ale lepší přidat plátek citronu a celou skořici. Pak to nemá chybu.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 14:02

    Pokud jsou jablka povadlá a ztrácejí svou svěží chuť,přidávám plátek(i víc) citronu.

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 16. 10. 2010 09:44

    Přidala jsem skořici a bezva :)

  • Martina Marťásek | 16. 2. 2008 23:26

    Tak já se konečně dostala ke koupi toho badyánu :-) Právě doma zápolíme s nějakou střevní chřipkou :-(( a máme dost jablíček , tak jsem uvařila plný hrnec :-) Badyán mi svou vůní připomíná lékořici , je to moc dobré , děkuji za tip :-))

  • Olga | 5. 11. 2007 20:43

    Musím skusiť aj s tým badyánom, ešte som to neskúšala.

  • Martina Marťásek | 5. 11. 2007 15:16

    Holt , bylo hnusně , do města se nechtělo , tak já jdu dětem a i sobě uklohnit kompůtek bez badyánu . Ale příště . . . Jinak mám recept na výborný koláč s jablky , ale tam se zase přidává zázvor . Co nejdřív ho udělám a pošlu i s fotkou :-) Děkuji za pochvalu a měj se hezky , Ivi :-) M*

  • Ivana Samcová | 4. 11. 2007 11:41

    Kompot je uvařený a moc dobrý, chválíme obě dvě. Takhle ho určitě budu dělat. Marti, vřelý dík za radu /a Olze za připomenutí/. Ještě k tomu badyánu, zvykla jsem si kupovat jen mletý, používám ho jen špetku /aby to pěkně ovonělo/. Někdy ho dávám i do buchet s jablkama, ale chce to vyzkoušet, každému taky nechutná. Měj se hezky. Zdravím, Ivana

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 18:29

    Děkuji , Heli , budu se řídit Vaší radou :-)

  • Hela - | 1. 11. 2007 18:06

    S tím badyánem radím opatrně. Prodává se jednak celý a jednak mletý a je velmi, velmi aromatický. Já používám do kompotu jen malý kousek z celé kytičky a po uvaření ihned vyndat, jinak kompot obarví do tmava..

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 17:32

    Tak potom napiš , jak mamce chutnalo :-)) Já zase děkuji za tip s tím badyánem - jen musím zajet do města , dnes jsem se dívala u nás a nemají ho . Papa :-)

  • Ivana Samcová | 1. 11. 2007 17:18

    O víkendu kompot udělám. Určitě vyzkouším s tím citrónem. Mamka se zítra vrátí z nemocnice, tak jí třeba přijde vhod. Marti, díky za rady. Zdravím, Ivana

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 11:43

    Ivi , jj , ovesná je taky má oblíbená , už ji dělávám jen z jemných vloček , je hotová natotata :-)) Citrónová kůra to moc hezky ovoní , ale jak píše Olga , po uvaření vytáhnout , bílá část pod kůrou je hořká . . . Ta kolečka ukrojím tenká a nic nemačkám , takže je to jen pro tu vůni , stejně jako když ji nastrouháš třeba do bábovky - pak to má úplně jiný "šmrnc" :-))

  • Ivana Samcová | 1. 11. 2007 10:53

    Marti, kaše můžu jakékoliv. Teď při psaní jsem dostala úplně chuť na ovesnou... Citrón jsem nikdy nedávala, nebude to pak víc kyselé?

  • Jarka | 1. 11. 2007 09:54

    Mě se moc líbí tip "jablka s nudlema", určitě vyzkouším. Děkuji

  • Martina Marťásek | 31. 10. 2007 20:58

    Oli , taky tam dávám kolečka citrónu , když mám :-)) Já tu vůni jablek a koření miluji od dítěte a děti to asi podědily - i když ovesná ani rýžová kaše jim nejede , ony spíš tu krupičku , kterou zase nemusím já . . . :-) Ivi , já mám někdy spíš chuť na vychlazený , ale ten horký je takový voňavější . S badyánem vyzkouším , už jsem o tom také slyšela , ale ještě jsem se nedostala k tomu , ho koupit :-)

  • Jana Kutačová | 31. 10. 2007 20:45

    Olga: když jsem přišla z porodnice,nic mi nechutnalo,nemohla jsem vůbec nic jíst(nejspíš poporodní stres) a tchýně se na to nemohla dívat,tak mi donesla v kastrůlku jablečný kompot.Bylo to to nejlepší,co jsem kdy jedla a chuť k jídlu se velice brzy vrátila:o) Taky tam dává citrón,je to opravdu vynikající,osvěžující a dělávám ho tak dodnes....o)))

  • Olga | 31. 10. 2007 20:27

    Martinka musím povedať že máš velmi podobné chute ako ja ,takýto kompot sme robievali doma ešte keď som bola malá ,mama tam pridávala ešte 2-3 kolieska citr´onu aj s kôrou ,ten citron potom vybrala aby kompot nezhorkol.

  • Ivana Samcová | 31. 10. 2007 18:14

    Jablečný kompot máme doma moc rádi. Mně chutná úplně nejvíc ještě horký. Někdy ho děláme jen s cukrem a někdy zase přidám trochu badyánu. Někdy jsem je jen tak rozdusila v troše vody /samozřejmě osladila/ a polévala jím rýžovou kaši. Bylo to pak trochu podobné Mléčné rýži z Kunína, kterou "můžu". Ale dát to na těstoviny mne nikdy nenapadlo. Určitě vyzkouším. Díky za nápad.

  • Martina Marťásek | 31. 10. 2007 16:37

    Mě tak ještě napadlo , to by se mohlo zkombinovat i s jakoukoliv obilninovou kaší . . . Vyzkouším to s ovesnou - to by mohlo být dobré . . . :-)

  • Jarka O. | 31. 10. 2007 14:34

    Moje maminka nám dávala tuhle jablíčkovou dušeninu, jak píše Hela, na škubánky - místo máku nebo tvarohu. Bylo to naprosto úžasné, hodně polité máslíčkem...Bohužel mi to teď nikdo doma nechce jíst:-((

  • mia | 30. 10. 2007 13:03

    s nudličkama?to zní lákavě...jde se na pokus:-)děkuji za nápad

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 09:55

    Heli , děkuji za tip - tohle mě nenapadlo . Děláme nudle na sladko s máslem a Grankem , tak vyzkoušíme i variantu s jablíčky :-))

  • Hela - | 30. 10. 2007 09:13

    A pokud dáte minimum vody, trochu rozdusíte, nalejete na uvařené těstoviny, pokapete máslem a posypete skořicovým cukrem tak vás za ta "jablka s nudlema" budou děti milovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Ostatní Pro děti Dopolední svačina Svačina Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Jablka Skořice Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Citronová poleva

Citronová poleva

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

45
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
34
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
25
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
17
Marry Me Chicken
Marry Me Chicken
17
Linecké košíčky
Linecké košíčky

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Strach o exmanžela Adamovské: Vážná operace!

Strach o exmanžela Adamovské: Vážná operace!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Smuteční průvod s Leošem v čele!

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Smuteční průvod s Leošem v čele!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový kompot
Rychlý jablkový kompot
Rychlý jahodový koláč
Rychlý jahodový koláč
  • Recepty.cz
  • Rychlý jablečný kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact