• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

autor: lenka.schillerova
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      g špaldová mouka
    • 125
      g ovesné vločky
    • sůl
    • 50
      g pšeničné klíčky
    • lněná semínka
    • sezamová semínka
    • dýňová semínka
    • jedlá soda
    • 500
      ml podmáslí
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce med + semínka dle chuti na posypání chlebového těsta před pečením

Postup přípravy receptu

1
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, těsto přemístíme do formy, uhladíme povrch mokrou rukou, nožem vytvoříme tři zářezy napříč formou, posypeme semínky dle chuti (já mám nejraději dýňová a slunečnicová semínka).
2
Pečeme v troubě 20 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme 25-30 minut. Díky medu a podmáslí je chléb opravdu tmavě hnědý, nebojte se, nepálí se. :-) Ještě teplý chutná fantasticky. Vychladlý ale též, je kyprý a nadýchaný.
3
Výhody špaldové mouky oproti pšeničné snad nemusím zmiňovat...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 31. 12. 2016 17:57

    žádné kvasnice :-\

  • mikhail911 | 23. 11. 2015 22:11

    vymenil jsem klicky za pohankovou mouku a fakt se chleba povedl, jen trvalo dyl (celkem cca hodinu) nez se propekl

  • Lenka | 15. 5. 2015 16:45

    Byl vynikající... :-)

  • MartinV | 7. 3. 2007 21:27

    Do podobného chleba přidávám i trochu pohankové mouky, je báječný :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dýňová semínka Jedlá soda Lněná semínka Med Ovesné vločky Podmáslí Pšeničné klíčky Sezamová semínka Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Svařené víno

Svařené víno

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

228
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
25
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…
20
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
18
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
18
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact